Foto: Gamebot, autor: Lukáš Erlebach

Úvod do problematiky

Herní periférie, zejména myši, jsou nezbytnou součástí výbavy každého vášnivého hráče. Správná herní myš může znamenat rozdíl mezi vítězstvím a porážkou díky své přesnosti, rychlosti a pohodlí. Výběr vhodné myši je však často komplikovaný, protože trh je zaplavený nepřeberným množstvím modelů od různých výrobců, které se liší jak cenou, tak i funkcemi.

Herní myši mohou být velmi drahé, což může být problém pro hráče s omezeným rozpočtem. Naštěstí existují značky, jako je Trust, které nabízejí cenově dostupné a zároveň kvalitní produkty. Jedním z takových produktů je Trust Gaming GXT 922 Ybar, která slibuje vysoký výkon a moderní design za příznivou cenu.

Design a ergonomie

Trust Gaming GXT 922 Ybar zaujme svým moderním designem s RGB podsvícením, které dodává myši atraktivní vzhled připomínající dražší modely. Myš je vyrobena z tvrdého černého plastu s texturovaným vzorem ve stylu medových pláství na bocích, což zajišťuje pevný úchop. Tento design je nejen estetický, ale také funkční, zajišťující pohodlné používání i při delších herních seancích. Myš je dostupná jak v drátové, tak v bezdrátové verzi, což poskytuje hráčům možnost výběru podle jejich preferencí.

Výkon a funkce

Jedním z hlavních lákadel myši Trust GXT 922 Ybar je její optický senzor s citlivostí až 7200 DPI. Tento senzor využívá infračervený paprsek, který přesně snímá i ten nejjemnější pohyb, což zajišťuje plynulou a přesnou odezvu při hraní. Myš nabízí šest programovatelných tlačítek, která rozšiřují možnosti ovládání a zlepšují herní zážitek. Přepínač DPI umožňuje rychlé přizpůsobení citlivosti podle aktuálních potřeb během hraní. Rozsah DPI se pohybuje od 200 do 7 200 DPI, což je ojedinělé i u drahých modelů.

Software a ovládání

Aplikace pro nastavení podsvícení a programování tlačítek je intuitivní a snadno použitelná. I když některým uživatelům může připadat poněkud zastaralá, poskytuje všechny potřebné funkce pro plné využití potenciálu myši. Software umožňuje přizpůsobení RGB podsvícení a mapování kláves, což dává hráčům možnost přizpůsobit si myš svým potřebám.

Kabel a hmotnost

Drátová verze myši Trust GXT 922 Ybar je vybavena pevným opleteným kabelem o délce 2,1 metru. Tento kabel je navržen tak, aby vydržel i náročné používání, což je velkou výhodou, protože se těžko přetrhne a působí pevně a robustně. Tato robustnost zajišťuje dlouhou životnost myši i při intenzivním používání. Myš je také překvapivě lehká, váží pouhých 120 gramů, což umožňuje rychlý a plynulý pohyb při hraní. Trust má v nabídce herní myš Ybar jak v provedení s kabelem, tak bezdrátovou verzi.

Kompatibilita a další vlastnosti

Myš Trust Gaming GXT 922 Ybar je kompatibilní s operačními systémy Windows 10 a Windows 11, což zaručuje širokou použitelnost. Myš je určena pro praváky, což je důležité mít na paměti při výběru. K počítači se připojuje přes USB rozhraní, což zajišťuje stabilní a rychlou komunikaci.

Cena a dostupnost

Jedním z největších lákadel Trust GXT 922 Ybar je její cena. Myš se prodává za přibližně 600 Kč, což je ve srovnání s konkurencí velmi příznivá cena. I když je dostupnost této myši omezená na Evropu, její cenová dostupnost a kvalita ji činí výhodnou koupí pro hráče s omezeným rozpočtem.

Závěr

Myš Trust Gaming GXT 922 Ybar představuje vynikající volbu pro hráče, kteří hledají kombinaci výkonu, stylu a cenové dostupnosti. Její moderní design s RGB podsvícením, robustní konstrukce a výkonný senzor s citlivostí až 7200 DPI ji staví do popředí v kategorii cenově dostupných herních myší. Možnost výběru mezi drátovou a bezdrátovou verzí navíc poskytuje flexibilitu podle preferencí uživatele.

I když má myš drobné nedostatky, jako je těžkopádný software, její klady, jako jsou pevný kabel, který se těžko přetrhne, a kvalitní programovatelná tlačítka, výrazně převažují. Trust Gaming GXT 922 Ybar je ideální volbou pro začínající hráče nebo ty, kteří chtějí rozšířit své herní vybavení bez nutnosti investovat velké částky. Je to myš, která dokazuje, že i za málo peněz lze získat hodně muziky.

Děkujeme společnosti Trust za zapůjčení herní myši Trust Ybar.

Zdroj: uživatelské hodnocení Gamebot, informace poskytnuté společností Trust