Foto: Gamebot, autor: Lukáš Erlebach

Úvod a první dojem

Trust OZAA COMPACT Wireless Mouse Black je bezdrátová myš navržená pro uživatele, kteří hledají ergonomické, lehké a multifunkční zařízení. První dojem po vybalení z krabice je velmi pozitivní. Myš působí kompaktně a díky černému elegantnímu designu se hodí do jakéhokoli pracovního prostředí. Zásadním prvkem je i to, že je ze 60 % vyrobena z recyklovaných plastů, což odráží závazek společnosti Trust k udržitelnějšímu přístupu.

Ergonomie a pohodlí

Jedním z nejvýraznějších rysů této myši je její ergonomický design s pogumovanou prohlubní na palec. Toto řešení zajišťuje maximální pohodlí při dlouhodobém používání, což ocení zejména uživatelé trávící mnoho hodin denně prací na počítači. Myš padne příjemně do ruky a díky nízké hmotnosti 107 gramů je manipulace s ní velmi snadná a pohodlná.

Připojení a kompatibilita

Trust OZAA COMPACT Wireless Mouse Black vyniká také v oblasti konektivity. Umožňuje souběžné připojení až ke třem zařízením (2× Bluetooth + 1× 2,4GHz USB-A přijímač). Tato funkce Multiconnect je ideální pro uživatele, kteří často přepínají mezi různými zařízeními. Přepínání mezi zařízeními je snadné a intuitivní, což značně zvyšuje produktivitu.

Výkon a přesnost

Optický senzor myši poskytuje kvalitní a přesné snímání pohybu na různých površích, včetně skla, což není u bezdrátových myší běžné. DPI je nastavitelné ve třech úrovních – 3200, 1600 a 800 DPI, což umožňuje uživateli přizpůsobit citlivost podle svých potřeb. Při testování jsem ocenil hladký a přesný pohyb kurzoru, který byl konzistentní napříč různými povrchy.

Tichá tlačítka a další funkce

Další předností myši je šest tlačítek, která jsou tichá a přitom poskytují jistý stisk. To je velkým přínosem v open space kancelářích nebo při noční práci, kdy nechcete rušit své okolí. Tlačítko pro změnu DPI je snadno dostupné a umožňuje rychlou úpravu citlivosti podle aktuálních potřeb.

Výdrž baterie a nabíjení

Myš je vybavena zabudovanou baterií s výdrží až 1 měsíc při běžném používání. Pro úsporu energie je k dispozici ON/OFF spínač, který je praktický, pokud myš nepoužíváte delší dobu. Nabíjení probíhá pomocí USB-C portu, což je moderní a univerzální řešení. Plné nabití trvá přibližně 3 hodiny.

Ekologický přístup

Trust se zavázala k udržitelnému přístupu, což je patrné i na této myši, která je z 60 % vyrobena z recyklovaných plastů. Toto ekologické zaměření je podpořeno i oceněním „Gold 2024 Sustainability Rating“ od mezinárodní ratingové platformy ECOVADIS. Toto ocenění řadí Trust mezi nejlepších 5 % společností v oboru, což je jistě obdivuhodné.

Závěrečné hodnocení

Trust OZAA COMPACT Wireless Mouse Black je bezpochyby skvělým doplňkem každého pracovního prostoru. Její ergonomický design s pogumovanou prohlubní na palec zajišťuje maximální pohodlí i při dlouhodobém používání. Myš je lehká, což přispívá k menší únavě ruky a pohodlnému ovládání. Designéři Trust skutečně mysleli na uživatele, kteří tráví hodiny před počítačem, a výsledek je více než uspokojivý.

Připojení ke třem zařízením současně je jednou z největších předností této myši. Umožňuje rychlé a snadné přepínání mezi počítačem, tabletem a telefonem, což výrazně zvyšuje produktivitu a usnadňuje práci na více frontách. Použití jak Bluetooth, tak 2,4GHz USB-A přijímače je praktické a flexibilní, což ocení uživatelé s různými preferencemi připojení.

Výkon myši je dalším klíčovým faktorem, který stojí za pochvalu. Optický senzor poskytuje přesné a konzistentní snímání pohybu na různých površích, což zahrnuje i sklo. Nastavitelné DPI ve třech úrovních umožňuje přizpůsobení citlivosti podle aktuálních potřeb, což je ideální pro různé typy úloh od běžné kancelářské práce po detailní grafické práce.

Ekologický aspekt myši Trust OZAA COMPACT je dalším důležitým plusem. Použití recyklovaných materiálů a ocenění „Gold 2024 Sustainability Rating“ od ECOVADIS ukazují, že Trust myslí na udržitelný rozvoj. Kombinace výborného výkonu, ergonomického designu a ekologického přístupu dělá z této myši vynikající volbu pro všechny, kteří hledají spolehlivý a zodpovědný nástroj pro každodenní použití.

Děkujeme společnosti Trust za zapůjčení myši Trust OZAA COMPACT.

Zdroj: uživatelské hodnocení Gamebot, informace poskytnuté společností Trust