Foto: Freepik

Podle Tobiase bude rozloha mapy ve druhém díle Kingdom Come přibližně stejná jako v prvním dílu, což znamená kolem 9 km². Tato velikost mapy, zhruba 3 x 3 km, bude zahrnovat oblasti jako Trosek a Kutnohorsko, ale zároveň to také znamená, že se do ní bohužel nevejde většina krásných hradů z Českého ráje. Tato informace může být pro některé fanoušky mírným zklamáním, ale zároveň je třeba si uvědomit, že tvůrci hry se zaměřují na detailní a věrné zpracování historických oblastí, což je jedním z hlavních důvodů, proč byla první hra tak úspěšná.

Další zprávou, která mnohé fanoušky potěší i zarmoutí zároveň, je oznámení o odložení premiéry hry na 11. února. Ačkoliv by mnozí hráči nejraději viděli hru na trhu co nejdříve, vývojáři se rozhodli vzít si čas navíc, aby hru co nejvíce doladili a vyhnuli se problémům, které provázely jiné hry v poslední době. Jako příklad můžeme uvést Cyberpunk 2077, který se snažil stihnout vánoční sezónu, ale nakonec byl uveden na trh s množstvím bugů a technických nedostatků, což výrazně ovlivnilo jeho reputaci.

Odložení Kingdom Come: Deliverance 2 tedy může být pro fanoušky zklamáním, ale zároveň je to krok, který zaručí, že se dočkáme kvalitně odvedené práce. Hráči se tak mohou těšit na další historické dobrodružství plné detailů a autentického prostředí, na které se Warhorse Studios tak pečlivě soustředí.

Zůstává nám tedy jen vyčkat na únorové vydání a doufat, že tento dodatečný čas strávený vývojem přinese hře úspěch, na který její fanoušci netrpělivě čekají.

Zdroj: rozhovor s Tobiasem Stolz-Zwillingem