Foto: Freepik

Mafia: Definitive Edition přináší moderní grafiku a vylepšené herní mechanismy, ale bohužel se nemůže vyhnout srovnání s původní verzí z roku 2002. Ačkoliv vývojáři přidali otevřenou krajinu, chybí zde možnost plnění vedlejších úkolů, které byly v původní hře jednou z hlavních atrakcí. Například autodílna, kde jste mohli plnit úkoly a získávat nové dovednosti nebo vylepšení pro vaše vozidla, je zde úplně opomenuta.

Očekávali jsme, že remake přinese něco podobného jako Kingdom Come: Deliverance, kde můžete v zapadlých částech města narazit na obchodníky nebo dealery, kteří vám zadají různé úkoly. Tyto úkoly by mohly přinést nové dovednosti, zbraně nebo jiné odměny. Bohužel, Mafia: Definitive Edition v tomto ohledu výrazně zaostává.

Testovali jsme tuto hru na našem kanále a gameplay ukázky si můžete prohlédnout. Bohužel, musíme konstatovat, že hra nás zklamala. Přestože se na první pohled může zdát, že remake nabízí více možností díky otevřené přírodě, absence vedlejších úkolů a interakcí s herním světem nás velmi mrzí.

Je také třeba zmínit, že zatímco původní Mafia byla ve své době revoluční, její remake nepřináší dostatek novinek, aby uspokojil náročné fanoušky série. Zvláště v kontextu současné konkurence jako Watch Dogs, Saints Row nebo Cyberpunk 2077, se Mafia: Definitive Edition jeví jako nedostatečně ambiciózní projekt.

Pokud však máte rádi klasické městské akce a máte předplacený Game Pass, stojí za to dát této hře šanci. Remake první Mafie bude na Game Passu k dispozici od 13. srpna, a to na všech platformách podporovaných touto službou.

Zdroj: X.com (odkaz), smartmania.cz