Foto: Freepik

Historické zasazení a příběh

Mafia: The Old Country nás zavede na Sicílii do doby, kdy se začaly formovat první organizované zločinecké skupiny. Tento časový rámec představuje významný odklon od předchozích dílů, které se zaměřovaly na vývoj mafie v Americe. Na Sicílii, kolébce mafie, budeme sledovat drsný příběh plný násilí, zrady a cti, který přiblíží, jak byly položeny základy mocných rodin, které se později staly synonymem pro slovo „mafia“ po celém světě.

V teaseru zazní otázka: „Chceš svůj život zasvětit rodině?“ Tato výzva, směřovaná na hlavního protagonistu i na hráče, naznačuje, že příběh bude intenzivně zaměřen na téma rodiny a loajality – dva pilíře, na kterých je postavena každá mafiánská organizace.

Foto: Freepik

Vývoj a český vklad

Na vývoji hry se podílí studio Hangar 13, které vzniklo po zániku původního vývojáře série, společnosti Illusion Softworks. Hra je vyvíjena částečně v České republice, což je pro české fanoušky obzvláště důležité. Na Steamu se objevila informace, že hra bude mít český dabing, což potěší nejen nostalgiky, kteří vzpomínají na výborné české verze prvních dvou dílů, ale i nové hráče. České hráče nadchne i to, že hra ponese oficiální český název Mafia: The Old Country.

Gameplay a očekávání

Zatím není mnoho informací o samotné hratelnosti, ale vzhledem k dosavadní historii série lze očekávat kombinaci otevřeného světa s bohatým příběhem, který se prolíná s intenzivními akčními scénami. Tvůrci slibují autentické zobrazení Sicílie na začátku 20. století, včetně věrného zachycení atmosféry tehdejší doby, což se projeví v detailním prostředí i realistických interakcích mezi postavami.

Hra by měla vyjít na platformy PC, PlayStation 5 a Xbox Series X|S v průběhu příštího roku. Fanoušci se mohou těšit na další informace, které by měly být odhaleny v prosinci, pravděpodobně na prestižním ceremoniálu The Game Awards.

Závěr

Mafia: The Old Country se zdá být slibným pokračováním legendární série, které vrátí hráče ke kořenům organizovaného zločinu v autentickém prostředí Sicílie. Pro české hráče je pak velkým lákadlem nejen samotné zasazení a návrat k tradici českého dabingu, ale i fakt, že se na vývoji podílí české studio. Tento titul má potenciál stát se dalším milníkem v historii herní série, která je i po dvaceti letech od svého vzniku stále živá a relevantní.

Zdroj: Mafia.2K.com (odkaz)