Foto: Freepik

Historie a vývoj první hry

První díl Kingdom Come: Deliverance se stal okamžitě po vydání v roce 2018 kultovní záležitostí. Hra, která byla vyvinuta pražským studiem Warhorse Studios, přinesla unikátní zážitek zasazený do středověkých Čech. Hráči se ocitli v roli Jindřicha, syna kováře, který se zaplete do velkých událostí té doby. Titul si získal fanoušky svou věrností historickým reáliím, důrazem na realismus a propracovaným příběhem. Přestože hra trpěla v době vydání technickými problémy, které zahrnovaly různé bugy a pády, její popularita neklesla, naopak se dočkala mnoha oprav a rozšíření.

Proč odklad?

Odklady her nejsou v herním průmyslu ničím neobvyklým. Vývoj her je náročný proces, který vyžaduje spoustu času, zdrojů a lidského úsilí. U her s otevřeným světem a rozsáhlým příběhem, jako je Kingdom Come 2, je to obzvlášť zřejmé. Vývojáři z Warhorse Studios i vydavatel Embracer si jsou vědomi, že fanoušci očekávají vysokou kvalitu a proto se rozhodli věnovat více času na doladění všech aspektů hry.

Je zde také zkušenost z minulosti. První díl hry, přestože byl kriticky i komerčně úspěšný, čelil řadě technických problémů, které hráče zklamaly. Warhorse Studios si tento fakt dobře pamatuje a chce se vyhnout opakování stejných chyb. Cílem je vydat hru, která bude od začátku ve stavu, jenž uspokojí jak fanoušky, tak kritiky.

Konkurence na obzoru

Odklad Kingdom Come 2 však přináší i další výzvy, zejména v podobě konkurence. Do stejného období byl totiž odložen také titul Avowed od renomovaného studia Obsidian Entertainment. Ačkoli obě hry patří do žánru RPG, přistupují k němu odlišně – zatímco Kingdom Come se drží historického realismu, Avowed nabízí fantasy svět plný magie a nadpřirozených prvků. Přesto mají obě hry potenciálně podobné publikum a bude zajímavé sledovat, jak si povedou vedle sebe na trhu.

Co očekávat od Kingdom Come 2?

I když na hru budeme muset čekat déle, první dojmy těch, kteří měli možnost ji vyzkoušet, naznačují, že čekání bude stát za to. Vývojáři slibují ještě větší a detailnější svět, hlubší příběh a více možností, jak přistupovat k řešení různých situací. Hráči budou mít možnost znovu se ponořit do života v českých zemích 15. století, s bohatými dějinami, které formovaly tento region.

Kingdom Come 2 také přinese nové postavy a vrátí některé staré známé. Hlavní hrdina Jindra se opět ocitne v centru dění, kde bude muset čelit novým výzvám a rozhodnutím, která ovlivní nejen jeho osud, ale i osud celého království.

Shrnutí a závěr

Odklad vydání Kingdom Come 2 je nepochybně zklamáním pro mnoho hráčů, kteří se těšili na návrat do středověkých Čech. Avšak, jak ukazuje historie, někdy je lepší počkat a nechat vývojářům prostor, aby svou hru vypilovali do perfektního stavu. Pokud se Warhorse Studios podaří splnit své sliby, může se stát, že Kingdom Come 2 překoná svého předchůdce a stane se dalším milníkem v herním průmyslu.

Ačkoli si musíme počkat až do února, první náznaky a dojmy naznačují, že čekání bude odměněno hrou, která nabídne jedinečný a nezapomenutelný zážitek.

Zdroj: iDnes.cz, Embracer.com (odkaz)