Foto: Gamebot, autor: Lukáš Erlebach

Design a komfort

Buxton BTW 8800 přichází v elegantním černém provedení, které působí velmi moderně a stylově. Sluchátka mají špuntové provedení, které se zasazuje hlouběji do uší, což nejen pomáhá snižovat hluk z okolí, ale také zlepšuje celkový komfort při nošení. Váží pouhých 3,9 gramů, což je činí velmi lehkými a pohodlnými i při dlouhodobém nošení.

Uzavřená konstrukce sluchátek dále minimalizuje únik zvuku, což oceníte zejména v hlučném prostředí. Jsou vybavena vyměnitelnými špunty různých velikostí, což umožňuje najít ideální fit pro každého uživatele. Osobně jsem ocenil možnost přizpůsobení velikosti špuntů, protože správná velikost výrazně ovlivňuje komfort při dlouhodobém nošení i kvalitu zvuku.

Sluchátka jsou navíc voděodolná s certifikací IPX6, což znamená, že jsou chráněna proti stříkající vodě. Tento prvek z nich dělá ideálního společníka pro outdoorové aktivity a sportovní činnosti, kde by mohlo dojít k vystavení vlhkosti nebo dešti.

Zvuková kvalita

Zvuková reprodukce Buxton BTW 8800 je na vysoké úrovni díky 10mm měničům, které poskytují čistý a dynamický zvuk. Sluchátka podporují různé kodeky jako A2DP, AAC, AVRCP, HFP a SBC. Zejména kodek AAC od Apple zajišťuje vysokou kvalitu zvuku při nízké spotřebě energie.

Frekvenční rozsah sluchátek je od 20 Hz do 9 000 Hz, což poskytuje solidní basy i jasné výšky. Citlivost 114 dB/mW zaručuje, že sluchátka přehrají hudbu hlasitě i z méně výkonných zdrojů, jako jsou mobilní telefony nebo MP3 přehrávače. Impedance 32 Ohm umožňuje efektivní využití energie baterie, což se pozitivně projevuje na výdrži.

Během testování jsem poslouchal různé žánry hudby, od rocku přes klasiku až po elektronickou hudbu. Buxton BTW 8800 si vedla velmi dobře ve všech těchto oblastech. Basy byly hluboké a pevné, středy jasné a výšky čisté bez jakéhokoliv zkreslení. Aktivní potlačení hluku (ANC) dále zlepšuje poslechový zážitek tím, že efektivně eliminuje rušivé zvuky z okolí.

Funkce a vlastnosti

Buxton BTW 8800 je vybavena aktivním potlačením hluku (ANC), které výrazně zlepšuje poslech v hlučném prostředí, jako jsou městské ulice nebo veřejná doprava. Integrovaný mikrofon s funkcí potlačení šumu umožňuje uskutečňovat handsfree hovory a používat hlasové asistenty bez rušení okolním hlukem.

Sluchátka také podporují funkce jako je přijímání hovorů a ovládání hlasitosti přímo na sluchátkách, což zvyšuje pohodlí při používání. Stupeň krytí IPX6 zaručuje voděodolnost, což činí sluchátka vhodnými pro sportovní aktivity a používání v různých venkovních podmínkách.

Ovládání je intuitivní a snadné. Na těle sluchátek najdete dotyková tlačítka, která umožňují rychlé a snadné ovládání hudby i hovorů. Ovládání hlasitosti, přeskakování skladeb a přijímání hovorů je tedy velmi pohodlné a nevyžaduje žádnou složitou manipulaci.

Baterie a výdrž

Jedním z největších lákadel Buxton BTW 8800 je výdrž baterie. Na jedno nabití sluchátka vydrží hrát až 8 hodin. Nabíjecí pouzdro, které je součástí balení, poskytuje dalších 32 hodin přehrávání, což dává celkovou výdrž až 40 hodin. Nabíjení v pouzdře je rychlé a pohodlné, což znamená, že se nemusíte obávat, že vám sluchátka během dne dojdou energie.

Během testování jsem sluchátka používal po celý den a neměl jsem žádný problém s výdrží baterie. I při intenzivním používání pro poslech hudby a telefonování sluchátka vydržela celý den bez potřeby dalšího nabíjení. Pouzdro je kompaktní a snadno přenosné, což umožňuje snadné dobíjení na cestách.

Konektivita

Sluchátka používají Bluetooth verzi 5.2, což zaručuje stabilní a rychlé připojení k vašim zařízením. Párování je jednoduché a rychlé, a to i při přechodu mezi různými zařízeními. Během testování jsem ocenil stabilitu připojení i při pohybu v rušném městě, kde by mohlo docházet k interferencím.

Připojení je stabilní i na větší vzdálenosti, což jsem ocenil při pohybu po bytě nebo kanceláři bez nutnosti neustále mít telefon u sebe. Bluetooth 5.2 také přináší nízkou latenci, což je výhodné při sledování videí nebo hraní her, kde je důležitá synchronizace zvuku a obrazu.

Závěrečné hodnocení

Bezdrátová sluchátka Buxton BTW 8800 černá jsou skvělou volbou pro ty, kteří hledají kombinaci vysoké kvality zvuku, komfortu a pokročilých funkcí. Aktivní potlačení hluku, dlouhá výdrž baterie a voděodolnost činí tato sluchátka všestranným partnerem pro každodenní použití, sport i cestování. Jejich lehký a pohodlný design zajišťuje, že je můžete nosit celý den bez nepohodlí.

Navzdory vyšší ceně nabízí Buxton BTW 8800 hodnotu, která tuto cenu ospravedlňuje. Pokud hledáte spolehlivá a výkonná bezdrátová sluchátka s širokou škálou funkcí a vynikající zvukovou kvalitou, Buxton BTW 8800 černá jsou velmi solidní volbou. Jsou ideální pro uživatele, kteří ocení nejen kvalitní zvuk, ale také pohodlí a funkčnost v každodenním používání.

Děkujeme společnosti Buxton za zapůjčení sluchátek Buxton BTW 8800.

Zdroj: uživatelské hodnocení Gamebot, informace poskytnuté společností Buxton