Foto: Freepik

Snazší přidávání zastávek

Doposud byl proces přidávání zastávek na trasu v Mapách Google v Android Auto poměrně obtížný a pro mnoho uživatelů frustrující. Často to znamenalo, že bylo nutné odpojit telefon, upravit trasu přímo na něm a následně zařízení opět připojit k vozidlu. Nové aktualizace přicházejí s tlačítkem, které umožňuje přidat další zastávky přímo během plánování trasy – snadno a rychle.

Po výběru cílového místa se hned pod tlačítkem pro spuštění navigace objeví možnost přidat zastávku. To výrazně usnadní plánování delších cest, kde chcete mít několik zastávek, například u čerpacích stanic, restaurací či turistických atrakcí. Díky této nové funkci můžete přidat až deset zastávek na jednu trasu, což je ideální nejen pro dovolené, ale i pro delší pracovní cesty nebo víkendové výlety.

android auto
android auto

Foto: Freepik

Další novinky pro Android Auto

Kromě zjednodušení navigace se chystá ještě několik dalších funkcí. Android Auto by mělo brzy umožnit lokální přehrávání hudby a médií z telefonu, což dává řidičům více možností, jak si přizpůsobit zábavu při jízdě. Tato možnost by mohla být zajímavá zejména pro ty, kteří preferují vlastní výběr obsahu před standardním rádiovým vysíláním.

Další připravovanou funkcí je Gemini Live, která má být poháněná umělou inteligencí. I když o ní zatím nejsou známé všechny podrobnosti, zdá se, že půjde o další krok směrem k chytrému cestování. Gemini Live by mohla přinést nejen personalizované trasy a doporučení, ale také další užitečné funkce, které vylepší celkový zážitek z používání Android Auto.

Co tato novinka znamená pro cestování

Nová funkce pro přidávání zastávek může být obrovským pomocníkem pro všechny, kdo cestují na delší vzdálenosti. Pokud plánujete trasu s více zastávkami, nebude již nutné zastavovat a upravovat trasu v telefonu. Nové tlačítko zjednoduší celý proces, což znamená méně rozptylování a více času na samotnou cestu.

Pro uživatele Android Auto je to krok kupředu. Navigace s více zastávkami je nyní intuitivnější a přístupnější, což zvyšuje komfort při jízdě. Tato funkce byla dlouho žádaná, a konečně se stává realitou.

Android Auto: Více než jen navigace

S tím, jak Android Auto neustále přidává nové funkce, se stává nejen nástrojem pro navigaci, ale také multimediálním centrem pro vaše vozidlo. Lokální přehrávání médií, propojení s autorádiem a nové funkce jako Gemini Live posouvají Android Auto na novou úroveň.

V blízké budoucnosti můžeme očekávat další vylepšení a aktualizace, které z tohoto systému udělají ještě komplexnějšího společníka na cestách. Ať už jde o funkce pro navigaci, přehrávání médií nebo propojení s chytrými zařízeními, Android Auto se stává nepostradatelným nástrojem pro moderní řidiče.

Tato vylepšení nejenže zvyšují komfort, ale také minimalizují nutnost manipulace s telefonem, což je klíčové pro bezpečnost na silnicích.

Zdroj: XatakAndroid.com (odkaz)