Foto: Freepik

Kutná Hora, historické město s bohatou minulostí a jednou z největších gotických památek v Česku, je už nyní populární turistickou destinací. Každý rok přivítá tisíce návštěvníků, kteří obdivují například slavnou katedrálu sv. Barbory či unikátní kostnici v Sedlci.

Nicméně, nadcházející vydání druhého dílu Kingdom Come by mohlo ještě výrazněji zvýšit počet turistů, a to nejen těch, kteří přijíždějí kvůli historii, ale především fanoušků hry, kteří si chtějí na vlastní oči prohlédnout prostředí, jež ve hře zažili.

Zatímco první díl hry se odehrával zejména v okolí Ratají nad Sázavou, pokračování má hráče přenést do Kutnohorska. Podle tvůrců ze studia Warhorse bude ve hře zachyceno například město Suchdol a tvrz Malešov. Tyto nové lokace nabídnou turistům nejen zážitek z putování středověkými ulicemi Kutné Hory, ale i možnost objevovat méně známé kouty regionu, které budou s hrou tematicky propojené.

Místní podnikatelé, obzvlášť v oblasti gastronomie a ubytování, již nyní předpokládají, že se zájem fanoušků projeví pozitivně. Stejně jako v případě Ratají, kde si místní živnostníci pochvalovali nárůst návštěvníků díky oblibě Kingdom Come: Deliverance, očekává se, že i v Kutné Hoře turisté zůstanou déle než jeden den, což přinese významný přínos nejen městu, ale i okolním vesnicím. Kutnohorská radnice se tak na příliv turistů připravuje a plánuje zavést speciální prohlídkové trasy, které by fanouškům hry umožnily navštívit nejen slavná místa z města, ale i okolní pamětihodnosti.

I přes obavy z přeplnění historických částí Kutné Hory, která již dnes bojuje s nárůstem turistů v sezónních obdobích, místní věří, že nová vlna návštěvníků přispěje k dalšímu rozvoji regionu. S rozvojem takzvaného game tourism je jasné, že spojení populárních her s reálnými historickými místy je pro mnohé hráče neodolatelným lákadlem, které zvyšuje zájem o lokality, kde se děj hry odehrává. Zatímco v případě Ratají nad Sázavou se zájem turistů již stabilizoval, Kutná Hora se nyní připravuje na svou chvíli v záři reflektorů herního světa.

Zdroj: iRozhlas.cz (odkaz)