Foto: Freepik

Design a funkčnost

GameBaby je dvoudílný kryt, který kombinuje žlutou a bílou barvu, čímž evokuje estetiku starých herních konzolí. Žlutá část chrání boky a zadní polovinu iPhonu, zatímco bílá část obsahuje funkční tlačítka – křížový ovladač (D-pad), klávesy Select, Start a dvě akční tlačítka. Tato tlačítka odpočívají na zádech telefonu, když nejsou používána, ale pokud se rozhodnete ponořit se do světa retro her, stačí kryt vysunout, otočit a zacvaknout jej zpět na přední část iPhonu.

Velkou výhodou GameBaby je absence potřeby dobíjení nebo připojení přes Bluetooth či kabel. Kryt funguje zcela mechanicky a podporuje více než 7 tisíc her z konzolí Game Boy, Game Boy Color, Game Boy Advance a NES.

Hraní legálních her

Výrobce klade důraz na legálnost her. Uživatelé si musí hry, které chtějí hrát, sami vlastnit. GameBaby nepřináší žádné předinstalované tituly ani licencované hry. Pro spuštění her budete potřebovat emulátor Delta, který umožní hraní vašich starých her na moderním zařízení. To ovšem také znamená, že hráči musí disponovat legálními kopiemi her, aby nedošlo k porušení autorských práv.

Foto: Freepik

Kompatibilita a dostupnost

GameBaby je v současné době vyvíjeno pouze pro dva modely iPhonů – iPhone 15 Pro Max a zatím nepředstavený iPhone 16 Pro Max. Pro majitele Androidů se zatím s podporou nepočítá, což může být zklamáním pro širší spektrum uživatelů. Kryt si můžete předobjednat za příznivou cenu 19,99 dolarů, což je přibližně 450 Kč. Jakmile se první tisícovka předobjedná, cena se zvýší na zhruba 570 Kč, a po uvedení na trh by cena mohla dosáhnout až 900 Kč. Zajímavé je, že poštovné do Česka je bezplatné, což může potěšit fanoušky tohoto příslušenství i u nás.

První dodávky GameBaby by měly být zahájeny v listopadu letošního roku. Tento inovativní kryt slibuje jedinečný zážitek z hraní retro her na moderním zařízení a nabízí vzpomínkovou jízdu do éry herních konzolí z 90. let.

Nostalgie v moderním světě

GameBaby není pouze praktický ochranný kryt, ale zároveň i symbol nostalgie. V době, kdy jsou na trhu mobilní hry často zaměřeny na grafickou dokonalost a složité herní mechanismy, přináší GameBaby jednoduchost a zábavu, kterou si mnoho hráčů zamilovalo před desetiletími. S tímto krytem se vaše zařízení stane mostem mezi minulostí a současností, kde můžete znovu objevovat kouzlo her, které možná definovaly vaše dětství.

Díky absenci potřeby dalšího dobíjení či připojení nabízí GameBaby snadné a praktické řešení pro ty, kteří chtějí znovu prožít své herní zážitky na cestách, v pauzách mezi pracovními úkoly nebo jen tak, pro radost. A i když kryt podporuje jen několik modelů iPhonů, zájem o něj roste a výrobci možná časem zváží rozšíření nabídky na více zařízení.

Značka Bitmo Lab ukazuje, že i moderní technologie mohou sloužit jako platforma pro návrat k jednoduchým a zábavným zážitkům z her, které se nezapomínají. Pokud jste byli fanoušky Game Boye, GameBaby by neměl chybět ve vaší sbírce.

Zdroj: Mobilmania.cz (odkaz)