Foto: poskytnuto Warhorse Studios

Klíčovým prvkem soubojového systému je propracovaný systém krytí, parování a útočných kombinací. Hráč musí pečlivě vybrat úhly, ze kterých útočí, a využívat kombinace úderů, aby co nejúčinněji zasáhl svůj cíl. Když se vám podaří dostat protivníka do kouta a zvolit správnou sérii pohybů, pocit vítězství je více než uspokojivý. Boj není jen o hrubé síle, ale o preciznosti a soustředění, což z něj činí výzvu i pro zkušené hráče.

Volba zbraní a stylu boje

Ve světě Kingdom Come: Deliverance II si hráči mohou vybrat vlastní styl boje. Ať už preferujete hrubou sílu s těžkým palcátem nebo dáváte přednost preciznosti meče, hra vám nabízí širokou škálu možností. Pokud si libujete ve zbraních, které nezanechávají prostor pro eleganci, pak je pro vás ideální sekera nebo těžký palcát. Tento styl boje je brutální a ničivý, ideální pro ty, kteří chtějí dominovat silou.

Na druhé straně spektra stojí jemnější styl boje s mečem, který vyžaduje větší zručnost a soustředění. Mistrně ovládnuté techniky šermu mohou hráče dovést k legendárnímu statusu, což dodává soubojům v Kingdom Come: Deliverance II na hloubce a variabilitě.

Rozšířený arzenál a novinky

Ve druhém díle se vrací historicky autentické zbraně typické pro období středověkých Čech, jako jsou meče, sekery, palcáty a luky. Novinkou jsou však kuše, které přinášejí větší variabilitu v dálkovém boji. Tyto zbraně, silnější a přesnější než klasické luky, nabízejí další možnosti, jak efektivně likvidovat nepřátele na dálku.

Další zajímavou novinkou jsou primitivní střelné zbraně, které se v tomto období pomalu stávaly důležitou součástí válečných konfliktů. Jediný dobře mířený výstřel může zvrátit průběh bitvy, ale neúdržba této zbraně může vést k tragédii – selhání střelné zbraně totiž nejen znemožní další útok, ale může způsobit vážné zranění hráče samotného.

Realistické a brutální bojové animace

Vylepšené bojové animace dodávají soubojům v Kingdom Come: Deliverance II ještě větší dynamiku a realističnost. Každá zbraň má vlastní styl boje a jedinečné animace, což zajišťuje, že boj s mečem se bude výrazně lišit od boje s palcátem či sekerou. Díky tomu je zážitek z každého souboje autentický a variabilní, což ještě více vtáhne hráče do světa středověkých bojů.

Novinkou je také systém hrubého boje beze zbraní, který do hry přináší nové taktické možnosti. Hráči nyní mohou své protivníky uchopit, paralyzovat a v případě potřeby odzbrojit, což otevírá nové způsoby, jak nepřátele eliminovat.

Historická přesnost a svoboda v boji

Stejně jako v prvním díle, i Kingdom Come: Deliverance II staví na historické přesnosti. Každá zbraň, každý bojový styl a každá animace byla navržena s ohledem na co největší autentičnost. Hráči mají naprostou svobodu v tom, jakým způsobem budou bojovat – zda se rozhodnou pro brutální přístup, nebo se vydají cestou precizního šermu a technik.

Tento důraz na detaily dává hráčům pocit, že jsou skutečně součástí středověkého světa, kde na jejich rozhodnutích záleží. Zbraně nejsou jen nástroje ničení, ale vyžadují pravidelnou údržbu. Nedostatečná péče o zbraně může vést k jejich selhání, což může v bitevní vřavě znamenat katastrofu.

Závěr

Kingdom Come: Deliverance II je důkazem, že hra může nabídnout autentický a hluboký soubojový systém, který staví na dovednostech hráče. Ať už hráči preferují silné, ničivé zbraně, nebo jemnější a takticky propracované šermířské techniky, hra jim nabízí nespočet možností, jak dosáhnout vítězství. Realistický boj, rozmanitost zbraní a historická přesnost zaručují, že každý souboj v tomto světě bude neopakovatelným zážitkem.

Zdroj: Kingdomcomerpg.com (odkaz)