Foto: Freepik

Nový track nese název Heavy is the Crown, a podle dosavadních reakcí nejen hráčů, ale i fanoušků hudby, slibuje být více než jen písní. Jde o skladbu, která má rezonovat s duší hráčů a dodat soutěžní atmosféře ten správný náboj. Historie League of Legends Worlds hymnů je bohatá a mnoho z nich se zapsalo hluboko do srdcí fanoušků – například Warriors z roku 2014 nebo Legends Never Die z roku 2017. Ale právě tento nový kousek od Linkin Park má potenciál tuto tradici posunout na zcela novou úroveň.

Návrat legend po těžkých časech

Linkin Park prožili náročné období po tragické smrti svého původního frontmana Chester Benningtona, který zanechal hlubokou stopu nejen ve světě hudby, ale i v srdcích milionů fanoušků po celém světě. Po jeho odchodu se zdálo, že kapela ztratila své směřování. Ale díky síle hudby, energii a nové krvi v podobě nové vokalistky Emily Armstrong se Linkin Park opět vzpamatovali a navrátili se na scénu s obrovskou vervou.

legue of legends
legue of legends

Foto: Freepik

Tento návrat kapele přinesl nejen novou desku From Zero, ale také příležitost stát se součástí esportového světa. Když kapela vydala píseň The Emptiness Machine, začaly se rychle šířit spekulace o tom, že by mohla být součástí League of Legends Worlds. Tato teorie získala další podporu, když oficiální twitterový účet esportu přidal korunku k videu z živého vystoupení. Fanoušci rychle začali tušit, že jde o víc než jen náhodu.

Hymna, která má jiskru

Není to poprvé, co hudební ikona vstoupila do esportového světa. Mike Shinoda, spoluzakladatel a současný člen Linkin Park, byl již v roce 2021 přítomen na premiéře Arcane, kdy si získal pozornost nejen svými hudebními schopnostmi, ale také díky humornému momentu s bývalou esportovou moderátorkou Ovilee May, která netušila, s kým má tu čest. Tento vtipný okamžik se stal virálním a dnes to vypadá, že se celá událost vrací zpět do centra dění. Kruh se uzavírá, ale tentokrát je Linkin Park na vrcholu esportové scény.

Shinoda o novém tracku prohlásil: „Tato píseň je pro nás skutečným vrcholem nové éry. Spojuje naši signaturu s čerstvou energií a věříme, že fanoušci a hráči ji budou milovat.“ A je jasné, že tato slova nejsou jen prázdným PR vyjádřením. Linkin Park se rozhodně chystají ovládnout nejen svět hudby, ale i esportu.

Proč je Heavy is the Crown důležitá

League of Legends Worlds je každoročním vrcholem esportové sezóny, kdy se nejlepší týmy světa utkávají o titul šampiona. A hudba, která tuto akci doprovází, hraje klíčovou roli v budování atmosféry. Hymny, jako například již zmíněná Warriors nebo Rise, nebyly jen doprovodem, ale staly se symbolem soutěže a vítězství.

V roce 2024 se očekává, že Linkin Park se svou novou hymnou tuto tradici obnoví. Přítomnost rockového zvuku, který byl pro tuto kapelu vždy typický, je pro mnoho fanoušků příslibem návratu k tvrdšímu a energičtějšímu hudebnímu stylu. Mnozí už nyní tvrdí, že Heavy is the Crown bude jednou z nejsilnějších písní, které kdy doprovázely League of Legends Worlds.

Co můžeme očekávat dál?

S novým albem, novým zvukem a velkými plány pro rok 2024 má Linkin Park šanci nejen obnovit svou slávu, ale také oslovit novou generaci fanoušků. A není pochyb o tom, že spojení s League of Legends Worlds jim poskytne ideální platformu pro tuto novou éru.

Jak se esport a hudba stále více prolínají, vidíme kapely jako Linkin Park stát se součástí globální herní kultury. S Heavy is the Crown se tedy můžeme těšit nejen na skvělou hudbu, ale i na momenty, které budou v paměti hráčů a fanoušků přetrvávat ještě dlouho po skončení Worlds 2024.

Zdroj: PCGamesn.com (odkaz)