Foto: Freepik

Příběh

V The Spirit and the Mouse se stanete nejen hbitou myší, ale také spojencem ducha jménem Lumion. Lumion ztratil své schopnosti a potřebuje vaši pomoc, aby napravil škody, které způsobily roztomilé, ale nezbedné elektrické duchy Kibblins. Vaším cílem je nejen pomáhat obyvatelům městečka s různými problémy, ale také obnovit rovnováhu mezi světem lidí a duchů.

Hra klade důraz na průzkum prostředí, řešení hádanek a využívání jedinečných schopností, které získáte díky spolupráci s duchem. Jako myška můžete prozkoumávat různé kouty města, schovávat se v úzkých uličkách a využívat své malé, ale rychlé tlapky k řešení úkolů.

Atmosféra a grafika

Hra nabízí nádherně stylizované prostředí, které zachycuje atmosféru francouzského venkova s drobnými detaily, jako jsou osvětlené ulice, kamenné domy a malebné zahrady. Klidná a relaxační hudba dokonale doplňuje příběhovou linku, což z The Spirit and the Mouse činí odpočinkový zážitek pro ty, kteří hledají neakční, ale poutavou hru.

Recenze a hodnocení

Hráči i kritici oceňují především příjemnou atmosféru a kreativní herní mechaniky. Hra se nesnaží být komplikovaná nebo příliš akční, ale spíše nabízí mírné tempo, které vyhovuje těm, kteří si chtějí odpočinout u něčeho nenásilného a příběhově bohatého. Na portálu Metacritic se hra pohybuje okolo 75 %, což svědčí o její kvalitě, byť neaspiruje na velké AAA tituly.

Pokud máte chuť na menší, příběhově laděnou hru s krásnou grafikou a jedinečnou hratelností, The Spirit and the Mouse je přesně to, co hledáte. Navíc do 3. října ji můžete mít zdarma, což z ní činí lákavou volbu pro váš herní seznam.

Zdroj: Epic Games