Foto: Freepik

Neighbours Back from Hell je vylepšený remake staré známé hry Neighbours from Hell, která se v roce 2003 stala hitem díky svému jedinečnému mixu humoru, jednoduché hratelnosti a osobité grafiky. Tento remake nabízí vylepšenou grafiku, modernizované ovládání a přináší starým fanouškům možnost zavzpomínat na doby, kdy trávili hodiny mučením nebohého souseda. Jak si ale tato nová verze vede ve srovnání s originálem?

Návrat do minulosti s novým kabátem

Hlavní devizou remaku je jeho grafické vylepšení. Hra byla přepracována do HD rozlišení, což znamená ostřejší textury, plynulejší animace a celkově čistší vizuální dojem. I přesto si však hra zachovává svůj ikonický kreslený styl, který byl jedním z důvodů, proč si ji hráči zamilovali. Modernizace grafiky je tak decentní, aby neztratila kouzlo originálu, ale přitom nabízí dostatečný upgrade, který uspokojí současné náročnější publikum.

Vylepšený remake nabízí nejen remasterované epizody z první a druhé sezóny, ale i lepší ovládání, což je velmi vítaná změna. Původní hra sice měla jednoduché ovládání, ale občas byla lehce neohrabaná, což mohlo frustrovat hráče v hektičtějších situacích. Nové intuitivní ovládání v remaku řeší tento problém a usnadňuje rychlejší a přesnější pohyb po úrovních.

Zábavná hratelnost plná naschválů

Samotná hratelnost zůstává věrná původnímu konceptu. Neighbours Back from Hell je hra, kde se vžijete do role Willa, který se rozhodne znepříjemnit život svému protivnému sousedovi, a to tím nejkreativnějším a nejškodolibějším způsobem. Hra je v podstatě komediální stealth záležitostí, kde se musíte nenápadně pohybovat po domě souseda a provádět různé pasti, aniž by vás přitom chytil.Každá úroveň je unikátní výzvou, kde je třeba přemýšlet nad tím, jak co nejefektivněji spustit nastražené triky, a zároveň se vyhýbat přímému střetu se sousedem. Naschvály zahrnují od směšných pastí, jako je třeba vyměnění zubní pasty za lepidlo, po větší zlomyslnosti, které mohou mít pro souseda mnohem závažnější následky.

Každý krok je třeba pečlivě plánovat, aby vám vyšel co největší kombo efekt a soused se dostal na pokraj nervového zhroucení.I když je tento koncept stále zábavný, může působit lehce repetitivně, zvláště pro hráče, kteří jsou zvyklí na moderní hry s hlubšími příběhy nebo složitějšími mechanikami. Nicméně, právě jednoduchost je jednou z hlavních předností hry – můžete ji kdykoli zapnout a ihned se ponořit do zábavy, aniž byste potřebovali dlouze studovat pravidla nebo mechaniky.

Délka a obsah hry

Neighbours Back from Hell obsahuje všech 28 epizod z obou sezón původní hry, což dává hráčům dostatek obsahu na několik hodin škodolibé zábavy. Bohužel, pro hráče, kteří už hru hráli v minulosti, nemusí být remake zcela nový zážitek – nenabízí totiž žádný zásadně nový obsah, ale pouze vylepšenou verzi toho, co už zde bylo.Z hlediska herní doby se hra může zdát relativně krátká. Záleží však na vašem přístupu. Ti, kteří se snaží plnit úrovně na sto procent a experimentují s různými metodami, jak provést naschvály, mohou ve hře strávit hodně času.

Naopak hráči, kteří hrou projdou přímočaře, mohou mít za pár hodin hotovo. Naštěstí díky humoru a nápaditosti jednotlivých úrovní se hra rychle neomrzí a má slušnou replay hodnotu.Pro koho je hra určena?Neighbours Back from Hell cílí především na dvě skupiny hráčů. Za prvé jsou to nostalgici, kteří hráli původní verzi a chtějí si připomenout své dětství, kdy se smáli nad tím, jak soused zuří nad provedenými naschvály. Pro ně je tento remake ideální příležitostí, jak se vrátit zpět a znovu prožít tuto zábavnou hru, tentokrát v modernějším balení.Druhou skupinou jsou noví hráči, kteří možná nikdy o této hře neslyšeli. Neighbours Back from Hell nabízí jednoduchý koncept, který se snadno pochopí, ale zároveň poskytuje dostatek prostoru pro kreativitu. Hra se dá doporučit všem, kdo mají rádi humorné a nenáročné tituly, u kterých se nemusí příliš přemýšlet, ale spíše si užívat spontánní zábavu.

Závěr

Neighbours Back from Hell je podařený remake, který vylepšuje to nejlepší z originálu a přidává moderní prvky, aby oslovil i dnešní hráče. Ačkoliv hra nenabízí mnoho novinek, vylepšená grafika, lepší ovladatelnost a celkově svěžejší dojem dělají z tohoto remaku skvělou volbu pro všechny, kteří si chtějí užít nenáročnou zábavu plnou škodolibých triků a humoru.I když hra může působit repetitivně a pro některé hráče může být kratší, její nostalgická hodnota a zábavnost z ní dělají titul, který rozhodně stojí za vyzkoušení.

Hodnocení: 8/10

Důvody hodnocení: Hra nabízí vylepšenou grafiku, zábavnou hratelnost a skvělý humor, ale trpí mírnou opakovatelností a nedostatkem nových nápadů oproti původnímu titulu. Pro fanoušky série je to však výborný zážitek, který stojí za to si vyzkoušet.

Děkujeme obchodu Key4you.cz.

Zdroj: uživatelské hodnocení Gamebot