Foto: Gamebot, autor: Lukáš Erlebach

Design a konstrukce

Na první pohled vás zaujme kompaktní a moderní design reproduktoru Buxton BBS 4400. Rozměry 12,8 × 7,9 × 7,9 cm jsou ideální pro snadnou přenosnost, a přitom zaručují dostatečnou velikost pro silný zvuk. Díky hmotnosti pouhých 0,31 kg se skvěle hodí na cesty – snadno jej hodíte do batohu nebo tašky, ať už se chystáte na venkovní party, do práce, nebo jen na procházku s hudbou v pozadí.

Růžová barva dodává reproduktoru originální a stylový vzhled, což ocení nejen fanoušci estetického designu, ale i ti, kteří hledají něco odlišného od obvyklých černých či šedých variant. Díky stupni krytí IPX7 se nemusíte bát, že by reproduktor nevydržel nějaké to cákání vodou nebo krátké ponoření. Osobně jsem reproduktor testoval při hraní u bazénu a musím říct, že zvládl vlhkost a kapky vody naprosto bez problémů.

Zvuk a výkon

Pokud jde o zvuk, Buxton BBS 4400 překvapí. S maximálním výkonem 15 W a frekvenčním rozsahem od 150 Hz do 20 000 Hz nabízí dostatečný rozsah pro různé hudební žánry i herní zvukové efekty. Při hraní her na notebooku jsem ocenil, jak reproduktor dokáže zvýraznit dynamiku her, od jemných zvuků až po hlasité exploze nebo střelbu. Hrál jsem například akční hru, kde každý výstřel z pistole měl díky tomuto reproduktoru opravdu razantní dopad na atmosféru.

Z hlediska hudebního zážitku jsem během testování přehrával různé žánry, od rocku po elektroniku, a v obou případech byl zvuk čistý, bez zkreslení, dokonce i při vyšší hlasitosti. A co víc, dokáže hravě ozvučit i středně velkou místnost, takže se hodí nejen pro osobní poslech, ale i pro menší společenské události.

Výdrž baterie a konektivita

Jedním z klíčových faktorů u bezdrátových reproduktorů je výdrž baterie. Buxton BBS 4400 v tomto ohledu rozhodně nezklame. Kapacita baterie 1 800 mAh zajišťuje až 11 hodin nepřetržitého přehrávání hudby na jedno nabití. To je více než dostatečné pro celodenní výlet nebo herní maraton.

Nabíjení probíhá přes moderní port USB-C, což je velké plus – už žádné staré microUSB kabely. Zařízení se nabíjí relativně rychle a snadno jej můžete připojit k běžné powerbance nebo nabíječce od mobilu.

Konektivita je zajištěna technologií Bluetooth 5.0, která přináší stabilní připojení na vzdálenost až 10 metrů. Při testování jsem neměl žádný problém s připojením ke smartphonu nebo notebooku. Zvuk přicházel čistě, bez výpadků nebo zpoždění. Reproduktor podporuje kodeky A2DP, AVRCP, HFP a SBC, což znamená, že se dokáže přizpůsobit různým zařízením a formátům přehrávané hudby.

Zážitek z hraní her

Buxton BBS 4400 není jen reproduktorem pro přehrávání hudby – během hraní her na mobilním telefonu nebo notebooku dokáže zvýšit celkový zážitek díky své kvalitě zvuku. Hry se zvukovými efekty, jako jsou střelba, exploze nebo ambientní zvuky, získávají mnohem větší hloubku a autentičnost. Při hraní některých akčních titulů jsem měl pocit, že se doslova ocitám uprostřed bitevního pole.

Ocenil jsem také fakt, že i když je reproduktor menší, jeho zvukový výkon dokáže překonat mnohé levnější alternativy na trhu. Buxton BBS 4400 přináší čisté středy a jasné výšky, což je ideální jak pro hudbu, tak pro dialogy a zvukové efekty v herních scénářích.

Mikrofon a handsfree volání

Další praktickou funkcí je integrovaný mikrofon, který umožňuje handsfree volání. Během testování jsem zkusil přijmout několik hovorů a kvalita přenosu byla bezproblémová. Reproduktor zachytává hlas čistě, což je skvělá vlastnost, pokud ho využíváte třeba při práci nebo multitaskingu během hraní.

Závěr: Ideální společník pro hudbu a hry

Bluetooth reproduktor Buxton BBS 4400 v růžové barvě mě mile překvapil svou univerzálností, kompaktními rozměry a silným zvukem. Ať už hledáte zařízení pro osobní poslech hudby, chcete ozvučit menší místnost nebo znásobit zážitek z her na mobilu či notebooku, Buxton BBS 4400 je ideální volbou. Jeho design a odolnost vůči vodě jsou navíc velkým bonusem, pokud se chystáte na venkovní akce nebo používáte reproduktor v blízkosti bazénu.

Za cenu, která je na trhu velmi konkurenceschopná, získáte reproduktor, který nabízí skvělý poměr mezi výkonem, výdrží a kvalitou zpracování. Pokud hledáte stylový a výkonný bezdrátový reproduktor, který posune váš zážitek z hudby nebo her na další úroveň, Buxton BBS 4400 je rozhodně tím pravým.