Foto: Gamebot, autor: Lukáš Erlebach

Huawei Watch GT5 nejsou jen další chytré hodinky na trhu, ale skvělý doplněk pro každého hráče. Kombinují stylový design s pokročilými funkcemi, které oceníš nejen při tréninku, ale i při dlouhých hodinách hraní. Během svého testování jsem se zaměřil na to, jak hodinky obstojí v životním stylu mladých lidí, kteří střídají čas strávený před monitorem s aktivním pohybem.

Design, který neomrzí

Jako gamer se na vzhled techniky díváš trochu jinak. Huawei Watch GT5 tě zaujmou svým elegantním, ale zároveň sportovním designem, který vypadá dobře jak na běžecké dráze, tak při LAN party s kámošema. Když jsem je poprvé nasadil, okamžitě mi sedly na zápěstí, aniž by mi vadily při dlouhém sezení u PC. Displej AMOLED s rozlišením 466×466 pixelů ti umožní číst notifikace i za ostrého světla, což se hodí nejen venku, ale i v případě, že máš naplno rozsvícenou lampu během nočních gaming sessions.

Fitness funkce – aby ti nepraskly kalhoty

Hraní her je zábava, ale často sedíš hodiny na jednom místě. Huawei Watch GT5 přináší skvělé nástroje pro sledování tvého zdraví a fyzické kondice. Když jsem je testoval, hodinky mě dokonce upozorňovaly, kdy mám vstát a trochu se protáhnout. Funkce, jako je krokoměr nebo sledování spálených kalorií, mě neustále motivovaly k tomu, abych během herních přestávek nezapomínal na pohyb. Ať už jsem se vydal na rychlou procházku nebo krátké cvičení, hodinky sledovaly každý krok a nabíjely mě energií pro další hru.

Kalorický management je skvělý nástroj pro hráče, kteří si hlídají váhu nebo chtějí udržet kondici. Funkce, které sledují tvůj kalorický výdej během celého dne, mi pomohly lépe řídit jídlo a energetický příjem. Dokonce jsem si nastavil své denní cíle a hodinky mi dávaly feedback, jak si vedu.

Spánek – protože pořádná regenerace je klíč

Kvalitní spánek je důležitý nejen pro hráče, ale i pro to, abys podával skvělé výkony ve hře. Huawei Watch GT5 sledují tvůj spánek do nejmenších detailů. Během testování jsem zjistil, že mi hodinky nejen zaznamenávají, kolik hodin spím, ale i jak hluboký ten spánek je. To mi pomohlo lépe plánovat, kdy jít spát, abych byl další den svěží a připravený na nové výzvy ve hře.

Ovládání hudby a notifikace během hraní

Každý hráč ví, že správný playlist dokáže ve hře zázraky. S Huawei Watch GT5 jsem mohl snadno ovládat hudbu přímo z hodinek, aniž bych musel přepínat z herní obrazovky. Možnost ovládání hudby na Spotify přímo ze zápěstí je prostě parádní. A když ti přijde zpráva na Discordu nebo Messengeru, notifikace na hodinkách tě o tom informují, takže nemusíš zbytečně vytahovat telefon a rušit si herní flow.

Herní výkon a dlouhá výdrž baterie

Jako hráč určitě oceníš dlouhou výdrž baterie. Huawei Watch GT5 vydrží až 7 dní na jedno nabití, což je úctyhodné i při intenzivním používání. Při testování jsem se nemusel bát, že by mi hodinky zhasly během dlouhého herního maratonu. Navíc jejich rychlé bezdrátové nabíjení mi umožnilo je nabít během krátkých přestávek.

Zdraví a srdeční tep: monitoruj své tělo i při stresových situacích

Každý hráč zažil stresovou situaci během hraní – ať už se jedná o boss fight, ranked match nebo těžký raid. Huawei Watch GT5 měřily můj srdeční tep během těchto intenzivních momentů a pomáhaly mi uvědomit si, kdy je čas se zklidnit. Funkce sledování stresu a tepu mi ukázala, jak mé tělo reaguje na tlak, a hodinky mi dokonce nabídly dechová cvičení, abych se uklidnil a zlepšil koncentraci.

Závěr: Huawei Watch GT5 jsou chytré hodinky i pro hráče

Pokud jsi hráč, který si kromě výkonu ve hře hlídá i své zdraví a kondici, Huawei Watch GT5 jsou ideální volbou. Jsou vybaveny všemi potřebnými funkcemi – od fitness režimů až po chytré nástroje pro sledování zdraví a spánku. Díky dlouhé výdrži baterie, možnosti ovládat hudbu a přijímat notifikace bez nutnosti sahat po telefonu jsou ideálním doplňkem pro každého, kdo tráví hodiny u herních zařízení, ale chce zároveň zůstat aktivní a fit.

Během testování jsem si hodinky zamiloval nejen kvůli jejich elegantnímu designu a funkčnosti, ale i pro jejich schopnost zlepšit mé každodenní návyky. Pokud hledáš chytré hodinky, které ti pomohou nejen ve hře, ale i v životě, Huawei Watch GT5 jsou jasná volba.