Foto: generování AI pomocí DALL-E

Design a konstrukce: Klenot mezi herními notebooky

Na první pohled zaujme Lenovo Legion 9i svým jedinečným designem. Celokovová konstrukce z hliníku a recyklovaných uhlíkových vláken zajišťuje vysokou odolnost, zatímco hmotnost zůstává relativně nízká na to, jaké výkonné komponenty se uvnitř skrývají. Co mě však opravdu dostalo, je detailní zpracování víka notebooku, které díky lisovaným uhlíkovým vláknům působí naprosto unikátně – každý kus je originál.

RGB podsvícení, které zahrnuje jak logo, tak klávesnici a přední a zadní hrany notebooku, dodává zařízení futuristický vzhled. Porty umístěné na zadní straně jsou skvěle navržené – nepřekáží při hraní ani při běžné práci, což oceňuji zejména při dlouhých herních seancích.

Displej: Kvalita obrazu na profesionální úrovni

Displej Lenovo Legion 9i je skutečnou lahůdkou pro oči. S úhlopříčkou 16 palců a poměrem stran 16:10 nabízí více prostoru pro práci i zábavu. Rozlišení 3,2K (3200 x 2000 pixelů) zajišťuje ostrý a detailní obraz, který je doplněn technologií MiniLED. Díky ní dosahuje displej jasu až 1200 nitů, což je úroveň, kterou oceníte nejen při hraní her, ale také při sledování filmů či práci s grafikou.

Obnovovací frekvence 165 Hz a 3ms odezva dělají z tohoto notebooku ideální nástroj pro e-sportovce a náročné hráče. Plynulost obrazu a absence rozmazání jsou na špičkové úrovni. Navíc pokrytí 100% gamutu DCI-P3, sRGB a Adobe RGB, v kombinaci s podporou HDR a Dolby Vision, zajišťuje, že barvy jsou naprosto přesné a živé. Osobně jsem byl fascinován tím, jak realisticky hry na tomto displeji vypadají, a to i při těch nejvyšších grafických nastaveních.

Výkon: Bez kompromisů

Pokud jde o výkon, Lenovo Legion 9i zcela splňuje očekávání. Tento notebook je osazen nejnovější grafickou kartou Nvidia GeForce RTX 4080 s 12 GB paměti, což z něj činí skutečnou herní bestii. Kombinace s procesorem Intel Core i9 13980HX, který má až 24 jader a takt až 5,6 GHz, znamená, že tento notebook zvládne jakoukoli hru, aplikaci či multitasking bez sebemenších problémů.

Při testování jsem měl možnost hrát několik graficky náročných her, včetně posledních AAA titulů, a všechny běžely naprosto plynule na nejvyšší možné detaily. DLSS 3 a další technologie od Nvidie zde přicházejí do hry, poskytujíce plynulý výkon i při extrémních rozlišeních.

Notebook je také vybaven 32 GB DDR5 RAM, což je více než dostatečné pro jakoukoli hru či náročnou aplikaci. Rychlost paměti 5600 MHz zajišťuje, že vše běží hladce a bez zpoždění, ať už jde o hraní her, renderování videí nebo práci s velkými datovými soubory.

Chlazení: Hybridní chlazení Coldfront Liquid

Tak vysoký výkon přirozeně vyžaduje efektivní chlazení, a tady Lenovo Legion 9i opravdu exceluje. Hybridní chlazení Coldfront Liquid, vyvinuté ve spolupráci s Cooler Master, je v herních noteboocích unikátem. Kombinuje tři ventilátory s širokými heatpipes a unikátním vodním chlazením, které se zapne, pokud senzory detekují přehřívání grafické karty.

Během hraní jsem si všiml, že notebook zůstává příjemně chladný i při delších herních seancích, což je u herních notebooků často problém. Chlazení je nejen efektivní, ale také relativně tiché, což přispívá k celkovému komfortu při používání.

Umělá inteligence: Optimalizace na nejvyšší úrovni

Jedním z prvků, který Lenovo Legion 9i odlišuje od konkurence, je implementace pokročilého čipu AI LA2 umělé inteligence. Tento čip sleduje desítky různých parametrů a dynamicky upravuje výkon notebooku tak, aby bylo dosaženo maximální efektivity. Během hraní jsem si všiml, že notebook inteligentně přizpůsobuje výkon podle aktuální zátěže, což zajišťuje nejen plynulé hraní, ale také delší výdrž baterie při méně náročných úlohách.

Klávesnice: Přesnost a komfort

Klávesnice Lenovo Legion 9i je dalším skvělým prvkem tohoto notebooku. Nabízí vysoký 1,5mm zdvih a 0,3mm rozestup mezi klávesami, což přispívá k pohodlnému psaní a přesnosti při hraní. Každá klávesa má navíc samostatné RGB podsvícení, které lze přizpůsobit pomocí softwaru Legion Spectrum RGB. Tento software umožňuje nejen změnu barev, ale také různé efekty, což ocení především hráči, kteří chtějí notebook přizpůsobit svému stylu.

Co mě opravdu zaujalo, je možnost přizpůsobit si klávesnici pomocí keramických kláves, které jsou součástí balení. Tento detail nejen vylepšuje estetiku, ale také poskytuje jedinečný hmatový zážitek, který jsem si velmi oblíbil při dlouhém psaní i hraní.

Baterie a konektivita: Připraven na vše

Lenovo Legion 9i je vybaven baterií s kapacitou 99,99 Wh, což je maximum, které lze legálně přepravovat v letadle. Během testování jsem zjistil, že při běžném používání notebook vydrží až 8 hodin, což je na herní notebook velmi solidní výsledek. Samozřejmě při hraní se tato výdrž zkracuje, ale díky rychlému nabíjení a možnosti nabíjet přes USB-C je zajištěno, že nikdy nezůstanete bez energie na dlouho.

Konektivita notebooku je rovněž na vysoké úrovni. Lenovo Legion 9i nabízí širokou škálu portů včetně Thunderbolt 4, HDMI a několika USB-C portů, což zajišťuje, že můžete snadno připojit všechna svá periferní zařízení. Wi-Fi 6E a Bluetooth 5.1 pak zajišťují rychlé a stabilní bezdrátové připojení.

Závěr: Luxusní volba pro náročné hráče

Lenovo Legion 9i je bezesporu jedním z nejlepších herních notebooků, které jsem měl možnost vyzkoušet. Kombinace špičkového výkonu, luxusního designu a inovativních technologií dělá z tohoto zařízení ideální volbu pro hráče i profesionály, kteří vyžadují to nejlepší. Ať už jde o grafiku, chlazení, nebo ergonomii, tento notebook splňuje všechny nároky na moderní herní stroj.

Samozřejmě, cena tohoto modelu není nízká, ale pokud hledáte notebook, který vám nabídne to nejlepší v každém ohledu, Lenovo Legion 9i by měl být na vrcholu vašeho seznamu. Každý detail je promyšlený a výsledkem je zařízení, které nejen vypadá skvěle, ale také funguje bez kompromisů.

Děkujeme společnosti Lenovo za zapůjčení notebooku Lenovo Legion 9i.

Zdroj: uživatelské hodnocení Gamebot, informace poskytnuté společností Lenovo