Foto: Freepik

Jak daleko může zajít propojení virtuálního světa s realitou? Diablo IV nejen přináší epické zážitky v herním světě, ale teď také nabízí možnost poslat temné květiny svým „nepřátelům“. Co za touto akcí stojí a proč byste měli zvážit, komu takovýto neobvyklý dárek věnovat?

S vydáním první velké expanze pro Diablo IV s názvem Vessel of Hatred (Nádoba nenávisti) přišel také zajímavý propagační krok od studia Blizzard. Tento ikonický herní vývojář se rozhodl propojit svět temného fantasy s naším běžným životem a přinesl do ulic New Yorku a Los Angeles skutečnou temnotu v podobě strašidelných květinových aranžmá. Pojďme si rozebrat, jak tento nápad vznikl, co přesně akce obsahuje a jaký je její smysl.

Temná inspirace: Květy zla a Mephistův dotek

Blizzard spolupracoval s uznávaným květinářem známým pod jménem Dead Flowers, aby vytvořil unikátní kytice, které jsou inspirovány příběhem expanze Vessel of Hatred. Zde se znovu setkáváme se zákeřným Mephistem, který je známý tím, že dokáže infikovat a korumpovat vše, čeho se dotkne – včetně rostlin a přírody samotné. Tento motiv se tak promítl do květinové výzdoby, která by měla přinést temnou, skoro až strašidelnou atmosféru do reálného světa.

Podle oficiálního vyjádření jde o „sbírku masožravých květin a pupenů, které vyvolávají trypofobii“ (strach z malých děr či skupin malých otvorů), to vše doplněno stonky a listy, jež prý vypadají, jako by byly spálené pekelným ohněm. Ačkoliv je možné, že si Blizzard při popisu těchto květin vzal určitou volnost, zážitek z pohledu na tento „pekelný květináč“ je jistě jedinečný a může být zajímavým dárkem, který si vaši „nepřátelé“ jen tak nezapomenou.

Kdo jsou ti správní adresáti?

Pokud se ptáte, komu byste měli tuto květinovou aranžmá poslat, odpověď závisí čistě na vaší kreativitě. Záměrem Blizzardu bylo vytvořit něco, co by se hodilo pro takzvané „frenemies“ – tedy lidi, které sice označujete za své přátele, ale ve skutečnosti mezi vámi panuje určitá rivalita nebo napětí. Možná máte kolegu, se kterým si rádi vyměňujete jemné slovní útoky, nebo třeba souseda, se kterým bojujete o nejlepší trávník v ulici. Ať už je váš vztah jakýkoliv, tyto temné květiny mohou být skvělým způsobem, jak předat „vzkaz“ se špetkou humoru.

Pro ty, kteří nemají možnost poslat květiny přímo, Blizzard nabízí alternativu v podobě digitální karty se stejnou temnou tematikou. Po jejím odeslání můžete získat bonus v podobě Little Lady mount bundle – balíčku do hry, který zahrnuje speciální jízdní zvíře.

Temné květiny ve světě i ve hře

Ačkoliv se kytice fyzicky doručují pouze v New Yorku a Los Angeles, Blizzard nezapomněl ani na hráče z ostatních částí světa. I když nemůžete zaslat fyzické květiny, stále můžete zapojit své přátele do této temné kampaně prostřednictvím hry samotné. Stačí poslat zmíněnou digitální kartu a kromě zábavného momentu mezi vámi a příjemcem získáte i herní bonus.

Zajímavostí je, že váza, ve které jsou květiny doručovány, byla navržena tak, aby připomínala herní lokaci Nahantu, která je v expanzi pod Mephistovou kontrolou. Tento detail ještě více umocňuje propojení mezi herním světem a realitou, což Blizzard dovedně využívá.

Proč Blizzard spojuje realitu s hrou?

Tento propagační tah není jen o tom, že by chtěl Blizzard pobavit hráče netradičním dárkem. V poslední době se herní studia snaží čím dál více propojovat herní svět s realitou, čímž posilují pouto mezi hráči a samotnou hrou. Tyto kampaně nejen rozšiřují hranice marketingu, ale také vytvářejí komunitu, která může sdílet zážitky z her nejen na obrazovce, ale i v reálném životě.

Diablo IV, které je známé svou temnou a zlověstnou atmosférou, se díky těmto krokům stává nejen hrou, ale i fenoménem, který proniká do každodenního života fanoušků.

Závěr: Kdy poslat temnou kytici?

Pokud máte někoho, komu chcete poslat netradiční dárek s nádechem černého humoru, možná je právě tato kampaň tou správnou volbou. Ať už jde o žert, nebo o způsob, jak připomenout, že někdy je rivalita zdravá, temné květiny od Blizzardu rozhodně nezůstanou bez povšimnutí.

Expanze Vessel of Hatred je dostupná pro všechny hráče Diablo IV na platformách PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S a PC. A pokud vám temnota ve hře nestačí, můžete ji přinést i do reálného světa díky této neobvyklé květinové kampani.

Zdroj: Gamespot.com (odkaz)