Foto: Freepik

Rozšíření nabídky mobilních her

Jedním z nejvýznamnějších kroků, které Epic Games Store plánuje uskutečnit, je rozšíření nabídky mobilních her o 10 až 50 nových her od třetích stran. To je zásadní změna, jelikož doposud byl mobilní obchod zaměřen především na vlastní tituly Epicu. Nové hry by měly být k dispozici v posledním čtvrtletí tohoto roku. Mezi prvními třetími stranami, které obohatí knihovnu, bude také hra Ark: Ultimate Mobile Edition, což bylo odhaleno během klíčového projevu na Unreal Festu.

Rozšíření knihovny o hry od různých vývojářů bude znamenat pestřejší nabídku pro hráče. V současnosti jsou mobilní verze obchodů dostupné pro zařízení s Androidem po celém světě a v Evropské unii také pro iOS. Tento krok tak umožní, aby si mobilní hráči mohli užít větší škálu her než doposud.

Program s bezplatnými hrami

Jednou z nejvíce očekávaných novinek, kterou Epic plánuje zavést, je program s bezplatnými hrami pro mobilní uživatele. Tento program je již dlouhodobě populární na PC platformě Epic Games Store, kde hráči mohou pravidelně získávat hry zdarma. Nyní se tato výhoda rozšíří i na mobilní zařízení, což jistě potěší hráče, kteří ocení přístup k širší nabídce her bez nutnosti placení.

Bezplatné hry jsou pro hráče obrovským lákadlem, a to nejen kvůli ceně, ale také díky možnosti vyzkoušet nové tituly, ke kterým by se jinak možná nedostali. Tento krok může zároveň podpořit zvýšený zájem o mobilní verzi Epic Games Store a přilákat nové uživatele, kteří si oblíbí pravidelné bezplatné nabídky.

Zjednodušený proces pro vývojáře

Další novinkou, kterou Epic chystá, je zavedení tzv. self-publishing tools – tedy nástrojů pro vývojáře, které jim umožní sami publikovat své hry na Epic Games Store, aniž by museli projít složitým schvalovacím procesem. To znamená, že vývojáři budou moci snadněji uvést své tituly na trh, podobně jako to již funguje u PC verze obchodu.

Tato změna je důležitá především pro menší herní studia, která se chtějí dostat k širšímu publiku, ale nechtějí se zabývat složitými procedurami. Zjednodušený proces publikace jim tak umožní rychlejší cestu na trh a tím také větší šanci zaujmout hráče. Epic se tak snaží vytvořit přátelské prostředí nejen pro hráče, ale i pro vývojáře, čímž může přilákat nové tvůrce her do svého ekosystému.

Vliv na trh mobilních her

Rozšíření nabídky her a spuštění programu s bezplatnými hrami bude mít významný vliv na konkurenci v oblasti mobilních her. Zatímco obchody jako Google Play a App Store jsou dlouhodobě dominantními platformami pro distribuci her na mobilních zařízeních, Epic Games Store má potenciál stát se významným hráčem díky svým atraktivním nabídkám. Především program s bezplatnými hrami by mohl přitáhnout mnoho nových hráčů, kteří budou chtít využít výhod bezplatného hraní kvalitních titulů.

Pro vývojáře, kteří chtějí nabídnout své hry širšímu publiku, může Epic Games Store na mobilních zařízeních představovat zajímavou alternativu, a to díky zjednodušenému procesu publikace a přístupu k hráčské komunitě, která je již na platformě Epicu zvyklá. V kombinaci s možností propagovat hry přes Unreal Engine a další nástroje od Epicu, má tato platforma velký potenciál pro rozvoj.

Závěr

Epic Games Store rozšiřuje své působení na mobilní trh a přináší hráčům nejen větší výběr her od třetích stran, ale také populární program s bezplatnými hrami, který dosud hráči znali pouze z PC verze. Zjednodušení procesu publikace her je navíc významným krokem směrem k nezávislým vývojářům, kteří chtějí své tituly dostat k širšímu publiku. Mobilní hráči se tak mají na co těšit – rok 2024 přinese řadu novinek a možností, jak si užít hraní na mobilních zařízeních.

Zdroj: Engadget.com (odkaz)