Foto: Freepik

Jedním z překvapení na herní scéně je indie multiplayerová hra Liar’s Bar, která si rychle získává pozornost hráčů na Steamu. Tento nečekaný hit, vyvinutý studiem Curve Animation, zaznamenal v posledních dnech výrazný nárůst popularity, kdy 13. října dosáhl na vrcholu až 69 083 současně hrajících hráčů. To je více než u některých velkých titulů jako Diablo 4 s 55 561 hráči, Stellaris s 68 602 hráči nebo Hunt: Showdown s 60 124 hráči.

Hra Liar’s Bar se vyznačuje jedinečným konceptem, kde hráči hrají deskové hry proti třem dalším hráčům v prostředí pochybných barů – a to vše v roli zvířecích postav. Hra je aktuálně v režimu předběžného přístupu a nabízí dva hlavní herní módy – Liar’s Deck a Liar’s Dice – které se soustředí na taktiku a podvádění. V plné verzi hry, která zatím nemá stanovené datum vydání, budou přidány další dva herní režimy.

Liar's Bar
Liar’s Bar

Foto: Freepik

Od svého uvedení na Steam se Liar’s Bar nenápadně posouvala vpřed, ale velkou změnu přinesla aktualizace 8. října, která vylepšila zážitek a přitáhla pozornost streamerů. Díky přívětivé ceně (6,99 USD) a pozitivním hodnocením od hráčů (aktuálně s označením „velmi pozitivní“) se tato hra rychle vyšvihla do popředí. Popularitu jí také zajišťují známé osobnosti z herní scény, jako Félix ‘xQc’ Lengyel a Neebs Gaming, kteří hru nedávno streamovali.

Ačkoli zatím nedosáhla stejné úrovně jako legendy jako Skyrim nebo Killing Floor 2, Liar’s Bar se nadále drží na vrcholu a sleduje její růst stále více hráčů. Tento úspěch je důkazem, že i menší, nezávislé hry mohou dosáhnout velkých věcí, pokud nabídnou něco opravdu originálního a zábavného.

Pokud hledáte zajímavé herní tipy, které nezatíží vaši peněženku, Liar’s Bar je rozhodně hra, kterou byste měli zvážit.

Zdroj: PCGamesn.com (odkaz)