Foto: Freepik

Co je No More Room in Hell?

Původní hra byla jedním z nejlépe hodnocených modů pro Source engine a i po více než deseti letech si stále udržuje aktivní komunitu díky bezplatnému vydání na Steamu. V roce 2012 získala ocenění jako „Mod roku“ a od té doby je aktualizována dobrovolníky, kteří hru milují. No More Room in Hell 2 je dlouho očekávané pokračování, které slibuje posunout sérii na nový level.

Změna měřítka a hratelnosti

Tentokrát hra dostala mnohem větší produkční rozpočet, díky čemuž její vývoj přešel z rukou malého týmu na společnost Torn Banner Studios, tvůrce Chivalry 2. Vývojářský tým nyní čítá přes 40 lidí, což se odráží na rozsahu i kvalitě hry. Místo menších map, jaké známe z první hry, je teď hra postavena na obřích otevřených lokacích, kde osm hráčů musí spolupracovat a plnit úkoly v libovolném pořadí.

Taktická hratelnost místo bezhlavého střílení

No More Room in Hell 2 je výrazně odlišná od jiných kooperativních zombie her. Na rozdíl od titulů, jako je Left 4 Dead nebo Back 4 Blood, zde není prostor na bezhlavé střílení do hord nemrtvých. Ve hře najdete minimální zásoby, málo střeliva a žádné záchranné body, což vytváří zcela jiný zážitek. Zbraně jsou vzácné a jejich používání musí být pečlivě promyšlené, protože každá kulka může rozhodnout o vašem přežití.

Jedna z hlavních mechanik hry je temnota – většina misí se odehrává v noci, kdy je nutné používat svítilny, ale i ty mají omezenou životnost. Baterie rychle dochází, takže celý tým musí pečlivě plánovat své kroky a sdílet zdroje. Toto zaměření na kooperaci a přežití dává hře unikátní atmosféru strachu a neustálého napětí.

Zombies jako opravdová hrozba

Zombie v No More Room in Hell 2 jsou pomalé a nemotorné, ale nikdy se nevzdávají. Pokud si myslíte, že je snadné se jim vyhnout, když jsou sami, jste na omylu – jejich počet rychle narůstá a jakmile vás začnou pronásledovat, nezastaví se, dokud nejste mrtví. Na rozdíl od jiných her, kde můžete bez problémů vyčistit celou hordu, zde je nejlepší strategií zombíky spíše obejít než s nimi bojovat.

Zbraně jsou silné a jejich používání je skutečně cítit – každý výstřel je hlasitý, vyvolá oslnivý záblesk a dokáže roztrhnout zombie na kousky. Ale střeliva je málo a boj na blízko je riskantní, protože i jeden zombík dokáže přežít několik úderů.

Nečekané překážky a náročné výzvy

Vývojáři se zaměřili na detailní simulaci přežití v post-apokalyptickém světě. Hráči se musí vypořádat nejen se zombiemi, ale také s omezenými zdroji, zhoršujícími se podmínkami a neustálou hrozbou smrti. S každým krokem do neznáma riskujete, že vám dojde střelivo nebo se ztratíte v temných zákoutích mapy.

Technické problémy na cestě k dokonalosti

Přestože má hra obrovský potenciál, její předběžná verze byla poznamenána několika technickými problémy, včetně nestability výkonu a animací zbraní. Torn Banner však tvrdí, že plná verze, která vyjde 22. října, by měla být výrazně vylepšená, včetně optimalizace pro starší grafické karty a opravy některých bugů.

Plány do budoucna

No More Room in Hell 2 je stále v rané fázi, ale vývojáři slibují mnoho nových funkcí, včetně dalších map, zbraní, typů zombíků a dalších režimů hry. Hra tedy nabízí skvělý základ pro budoucí rozvoj a zábavu na dlouhé měsíce.

Závěr

Pokud máte rádi survival hry, kde hlavní roli hraje spolupráce a pečlivé plánování, No More Room in Hell 2 je přesně pro vás. Přináší napínavou atmosféru a neustálý boj o přežití v nepřátelském světě plném nebezpečí. S ohledem na plány vývojářů a jejich snahu vylepšit všechny aspekty hry má tento titul potenciál stát se jedním z nejlepších kooperativních zombie her na trhu.

Titul bude k dispozici na Steamu 22. října a fanoušci žánru se mají na co těšit.

Zdroj: PCGamer.com (odkaz)