Foto: Freepik

Svět her se stále rozrůstá a pokud patříte mezi fanoušky her na mobilu, určitě vás zaujme novinka, kterou Netflix uvede na trh už brzy. TED Tumblewords je hra, kterou Netflix vytvořil ve spolupráci s organizací TED, známou svými inspirativními přednáškami na různá témata. Tato spojení může na první pohled překvapit, ale přináší něco unikátního – nejen zábavu, ale i vědecké poznatky přímo do vašich rukou.

Jak TED Tumblewords funguje?

Na rozdíl od klasického Wordle, kde je vaším úkolem uhodnout skryté slovo pomocí pokusů, TED Tumblewords vás postaví před tři denní hádanky, ve kterých budete muset tvořit slova pomocí pohybování a otáčení písmen v malé mřížce o rozměrech 3×3. Tento inovativní prvek přináší zcela nový herní zážitek, který vás nutí přemýšlet kreativně a hledat nové kombinace.

Netflix
Netflix

Foto: Freepik

Základní myšlenkou je vytvářet slova z písmen, která máte k dispozici, a tím postupovat ve hře dál. Každý den na vás čekají nové hádanky, a pokud se vám bude dařit, posunete se v žebříčku na tzv. Daily Ladder. Tento systém vám umožní porovnávat své výsledky nejen s přáteli, ale i s hráči z celého světa. Takže pokud máte soutěživého ducha, určitě vás bude bavit sledovat své zlepšování a stoupat výš a výš v žebříčku.

Hra s přáteli a zdravou dávkou vědy

Dalším zajímavým prvkem TED Tumblewords je možnost hrát proti přátelům v tzv. turn-based zápasech, což znamená, že si postupně předáváte tahy a soupeříte, kdo složí více slov. Vzhledem k tomu, že hra vznikla ve spolupráci s TED, můžete očekávat, že mnohá témata a hádanky budou mít hlubší kontext – bude se často jednat o slova související s vědou, zdravím a dalšími zajímavými oblastmi.

To z této hry dělá nejen zábavu, ale také inspirativní nástroj pro vzdělávání. Jak se budete zlepšovat ve skládání slov, budete se zároveň dozvídat více o tématech, která hýbou světem. Netflix tak míří na publikum, které chce nejen relaxovat, ale také se něco nového naučit.

Kdy a kde?

Pokud už teď přemýšlíte, kdy se budete moci do této novinky ponořit, máme pro vás dobrou zprávu. TED Tumblewords vyjde 19. listopadu na iOS a Android. Navíc je hra zcela bez reklam a bez dalších poplatků, pokud máte aktivní předplatné Netflixu. A pro ty, kteří se už nemohou dočkat, je tu možnost předregistrovat se, aby vám hra automaticky dorazila na zařízení hned, jak bude dostupná.

Netflix se tímto krokem jasně snaží rozšířit své herní portfolio a oslovit nové hráče. TED Tumblewords slibuje nejen zábavnou formu oddechu, ale i intelektuální výzvu. Pokud vás baví hry, kde se musíte zamyslet, přesto si od nich zároveň chcete něco odnést, mohla by tato hra být přesně tím, co hledáte.

Nechme se překvapit, zda TED Tumblewords skutečně přinese nový herní trend, který by mohl ohrozit popularitu Wordle, nebo se stane jen dalším zábavným doplňkem v rozšiřujícím se světě herního Netflixu.

Zdroj: Mashable.com (odkaz)