Foto: Freepik

Nintendo, které je známé svým inovativním přístupem ke hrám i hernímu příslušenství, opět překvapilo fanoušky novým hardwarem. Místo očekávaného Switch 2, o kterém se v posledních měsících intenzivně spekulovalo, uvedla společnost na trh zcela jiný produkt – Alarmo, interaktivní budík určený pro předplatitele služby Nintendo Switch Online. Tento nečekaný krok opět dokazuje, že Nintendo dokáže přinášet na trh produkty, které posouvají hranice tradičního herního ekosystému, ale zůstává otázkou, jaké má Alarmo místo v portfoliu společnosti.

Co je Alarmo a proč právě teď?

Alarmo je cenově dostupný budík (90 liber / 100 dolarů), který nabízí uživatelům Nintenda možnost probudit se do interaktivního a hravého zážitku. Produkt je zatím dostupný pouze pro předplatitele služby Nintendo Switch Online a má přinést nový prvek do každodenního používání konzole Switch. Ale proč právě budík? A proč právě teď?

Nintendo už dlouhodobě staví na filozofii, která přesahuje samotné hraní her. Produkty jako Ring Fit Adventure nebo Nintendo Labo ukazují, že společnost se ráda pohybuje v netradičních oblastech a vytváří herní zážitky, které spojují fyzický svět s digitálním. Budík Alarmo do této strategie skvěle zapadá. Je to další důkaz toho, že Nintendo nevnímá své produkty jen jako herní konzole, ale spíše jako platformy pro kreativní a všestranné využití.

Smysl interaktivního budíku v éře chytrých telefonů

V době, kdy má každý chytrý telefon nebo tablet funkci budíku, může se zdát, že uvedení specializovaného budíku je krokem zpět. Nintendo však pravděpodobně sází na to, že Alarmo nabídne svým uživatelům unikátní zážitek, který běžné smartphony neposkytují. Může jít o gamifikaci běžných denních aktivit, kde se ranní vstávání stane hrou, nebo o rozšíření možnosti, jak využívat Nintendo Switch i mimo tradiční herní svět.

Navíc, Nintendo má dlouhou historii ve vytváření produktů, které na první pohled vypadají neobvykle, ale postupem času si najdou své místo mezi uživateli. Produkty jako Ring Fit Adventure, který zpočátku působil jako netradiční cvičební pomůcka, se stal hitem díky tomu, jak úspěšně kombinoval fyzickou aktivitu s herním zážitkem. Podobně Nintendo Labo nabídlo kreativním hráčům možnost vytvářet fyzické hračky spojené s konzolí Switch.

Co může Alarmo přinést do budoucnosti Nintenda?

I když se Alarmo může jevit jako menší produkt ve srovnání s očekávaným novým modelem konzole Switch, je možné, že je součástí větší strategie. Nintendo si dlouhodobě zakládá na inovacích, a produkty, které kombinují fyzický a digitální svět, jsou přesně tím směrem, kterým společnost ráda kráčí. Alarmo může být jen prvním z řady nových produktů, které postupně rozšiřují možnosti konzole Switch a přinášejí hráčům nové zážitky.

Ve výsledku se Nintendo opět ukazuje jako firma, která ráda překvapuje a posouvá hranice toho, co od ní hráči očekávají. A i když to tentokrát nebyl Switch 2, interaktivní budík Alarmo může být dalším krokem k tomu, aby Nintendo dál dominovalo na trhu nejen díky svým hrám, ale i díky originálním nápadům a inovativním produktům.

Zdroj: Eurogamer.net (odkaz)