Foto: Freepik

Outliver: Tribulation

Outliver: Tribulation je akční adventura, která vyšla v roce 2023. Hra byla vyvinuta nezávislým studiem Glowing Tree Studios a nabízí hráčům ponor do světa, který spojuje prvky afrického folklóru a nadpřirozena. Příběh se točí kolem hlavní hrdinky, Nky, bývalé vojenské důstojnice, která se ocitá ve světě mezi životem a smrtí.

V tomto tajemném a neklidném světě se musí Nka postavit svým vnitřním démonům i skutečným nadpřirozeným bytostem. Cílem hry je najít cestu zpět k životu a čelit výzvám, které ji v tomto mezisvětě čekají. Outliver: Tribulation klade důraz na kombinaci akčních prvků, hádanek a prozkoumávání prostředí. Hráči mohou očekávat bohatý příběh plný mystiky a náročné souboje.

Empyrion – Galactic Survival

Empyrion – Galactic Survival je sandboxová hra s prvky sci-fi, kterou vytvořilo německé studio Eleon Game Studios. Poprvé byla vydána v roce 2015 v předběžném přístupu, přičemž oficiální plná verze spatřila světlo světa v roce 2020. Hra se odehrává ve vzdálené budoucnosti, kde hráči ztroskotají na cizí planetě a musí si poradit nejen s přežitím, ale také s budováním a objevováním nových světů.

Empyrion nabízí otevřený svět s možností stavby vlastních vesmírných lodí, základny a průzkumu planet. Hráči mají k dispozici pestrý vesmír s mnoha planetami a solárními systémy, které mohou prozkoumávat, dobývat a osídlovat. Mimo budování a přežití je důležitou součástí hry i boj proti nepřátelským frakcím a cizím formám života. Hráči se mohou pustit do dobrodružství sami nebo v kooperaci s přáteli, což umožňuje sdílené budování i boj.

Šance vyzkoušet něco nového

Tato akce od Epic Games přináší jedinečnou možnost vyzkoušet si dvě hry s rozdílnou atmosférou a zaměřením. Zatímco Outliver: Tribulation láká na atmosférický příběh plný tajemna a akce, Empyrion – Galactic Survival je ideální pro milovníky sandboxových her, kteří rádi budují a objevují nové světy. Obě hry jsou ke stažení zdarma od 10. do 17. října 2024, takže si je nezapomeňte přidat do své knihovny a objevit jejich jedinečné světy.

Zdroj: EpicGames.com