Foto: Freepik

Digitální středověký svět Kingdom Come: Deliverance II pokračuje v cestě za dokonalou rekonstrukcí historických měst a jejich okolí. Po Ratajích, které byly hlavním centrem prvního dílu, se tentokrát dostáváme do mnohem větší a propracovanější oblasti – Kutné Hory.

Tento důležitý středověký uzel českého království je jednou z hlavních lokací, kterou budou hráči moci prozkoumat, a to nejen v rámci městských uliček, ale i širšího okolí. V nejnovějším čísle časopisu PC Gamer byla zveřejněna podrobná mapa Kutné Hory, která bude součástí sběratelské edice hry. A tato mapa opravdu stojí za prozkoumání.

Kutná Hora vs. Rataje: Velikost na první pohled

Již první pohled na mapu Kutné Hory ukazuje, že město je výrazně rozsáhlejší než Rataje z prvního dílu Kingdom Come. Rataje, které byly v podstatě jen jednou táhlou ulicí, se ve srovnání s rozlehlou Kutnou Horou jeví téměř skromně. Kutná Hora však není jen o rozloze. Je plná středověké architektury a detailů, které podtrhují její historickou důležitost. Město obepíná řeka Vrchlice a klíčovým bodem je rozestavěný chrám svaté Barbory, jeden z klenotů české gotiky, jehož ikonické opěrné systémy, fiály a sochařská výzdoba jsou pečlivě zobrazeny i na herní mapě.

Bohatství detailů a středověká atmosféra

Vývojáři ze studia Warhorse si dali záležet na každém detailu mapy, která je plná ikonografických motivů a výjevů, které odrážejí tehdejší dobu. Na mapě můžete najít nejen městské budovy, ale i pole, lesy a doly, které byly pro město zásadní díky těžbě a zpracování stříbra. Stříbro bylo v té době klíčovým zdrojem bohatství a rozvoje města, což vývojáři nezapomněli zohlednit. Dolní část mapy je věnována právě těžbě a práci v dolech, přičemž zde můžete spatřit i samotnou patronku horníků – svatou Barboru.

Mapu zdobí i další ilustrace ze středověkého života – práce na polích, stavba chrámu, a to vše s nádechem dobové atmosféry, která dodává hráčům pocit, že se ocitli přímo uprostřed středověkého města. V okolí Kutné Hory najdeme i další lokace, jako je Trosecko, které doplňuje herní mapu a rozšiřuje možnosti průzkumu.

Co na hráče čeká

Hráči se mohou těšit na to, že Kutnou Horu budou moci prozkoumat zcela volně. Hra nabídne spoustu vedlejších úkolů, které je zavedou do různých koutů města i jeho okolí. Vývojáři slibují, že hráči budou mít možnost prozkoumat jak vnitřní městské části, tak i venkovskou krajinu, což poskytne jedinečnou příležitost zažít středověkou českou krajinu.

Kutná Hora bude místem, kde se prolínají příběhy hlavních i vedlejších postav, a hráči tak budou moci plně vnímat život ve středověku. Čekají je nejen boje, ale také diplomacie, obchodování a především prozkoumávání různorodých prostředí plných detailů.

Historická přesnost a výzva pro hráče

Stejně jako v prvním díle, i tentokrát se vývojáři zaměřují na co největší historickou věrnost. Každý kout města, každá budova a každý detail byly konzultovány s historiky, aby byla Kutná Hora co nejpřesněji ztvárněna. To neznamená jen architekturu a uspořádání města, ale také celkovou atmosféru života ve středověku, včetně dobových technologií, náboženských a společenských vlivů.

Hráči budou muset čelit nejen vojenským, ale i diplomatickým a obchodním výzvám. Kingdom Come: Deliverance II se pyšní složitým systémem rozhodování, kde každý krok a každá volba mohou mít dalekosáhlé následky. Zda si hráč získá přízeň městských obyvatel, obchodníků či šlechticů, bude záležet na jeho jednání.

Závěr: Kutná Hora jako klenot Kingdom Come: Deliverance II

Pro fanoušky historických her a zejména milovníky české historie bude Kutná Hora ve hře Kingdom Come: Deliverance II opravdovým klenotem. Její bohaté historické pozadí, doplněné o pečlivě zpracované detaily, dává hráčům jedinečnou možnost zažít život ve středověkém městě, které bylo jedním z nejdůležitějších center tehdejší Evropy.

Tato hra slibuje nejen vizuální zážitek, ale také hluboké ponoření do historie, které nadchne každého, kdo se zajímá o středověk. Prozkoumání každého zákoutí Kutné Hory bude zážitkem, na který budou hráči dlouho vzpomínat. Hra vychází 11. února 2025 a přináší i oficiální český dabing, což jen podtrhuje její zaměření na české hráče.

Kingdom Come: Deliverance II se chystá zaujmout nejen svou historickou přesností, ale také hlubokým herním zážitkem, který vás přenese přímo do srdce středověké Evropy.

Zdroj: tisková zpráva