Foto: Freepik

Destiny: cesta od konzolí až na mobily

Destiny, jedna z nejznámějších online multiplayerových her, původně vyšla v roce 2014. Ačkoli první dojmy byly poněkud smíšené, značka si postupně získala srdce hráčů a získala si pevnou základnu fanoušků, a to zejména díky úspěšnému druhému dílu. Po mnoha letech exkluzivity na konzolích a PC se tato populární série rozhodla udělat krok, který dnes v herním světě není ničím neobvyklým – vstoupit na trh mobilních her. Vývojáři se rozhodli, že to bude verze s názvem Destiny Rising a bude zasazena do alternativní časové osy, což přidá do již bohatého světa Destiny nový rozměr.

Výzva pro vývojáře i příběhové vypravěče

Vývoj hry Destiny Rising je v rukou NetEase, což je čínský herní gigant, který má s mobilními hrami bohaté zkušenosti. Právě oni přenesli na mobilní platformy značky jako Diablo nebo Dead by Daylight. Zatímco NetEase bude mít na starosti technickou stránku, tvůrci příběhu čelí velké výzvě. Destiny totiž vždy vynikala propracovaným světem a bohatým lore.

Nová hra se bude odehrávat v alternativní realitě, což nabízí možnosti pro vytvoření nových příběhů, avšak zároveň klade velké nároky na konzistenci s původními díly. Vývojáři slibují, že hráči se budou moci těšit na nové dobrodružství, které si zachová podstatu Destiny, ale přidá inovativní zvraty a postavy.

Jak se bude hrát na mobilech?

Z hlediska herního zážitku se Destiny Rising snaží hráčům nabídnout co nejbližší pocit tomu, co znají z velkých platforem. Mobilní verze hry nabídne různé herní režimy – ať už chcete hrát sami, s kamarády v kooperaci, nebo se pustit do kompetitivního multiplayeru. Ovládání hry bude řešeno buď klasickým dotykovým rozhraním, nebo přes gamepad. Toto řešení hráči uvítají především u stříleček, kde je přesnost klíčová.

Z pohledu hratelnosti je zajímavá možnost přepínání mezi dvěma pohledy – první a třetí osobou. Tento přístup nabízí větší variabilitu při boji i prozkoumávání prostředí. Nová verze také přinese upravený systém povolání, kde hráči budou mít na výběr mezi předdefinovanými postavami s unikátními schopnostmi.

Mikrotransakce: důležitý prvek pro přežití na trhu

Stejně jako mnoho jiných mobilních her i Destiny Rising bude zdarma ke stažení, a její hlavní příjem bude plynout z mikrotransakcí. Otázka zůstává, jak vývojáři nastaví jejich systém. Hráči jsou dnes velmi citliví na způsob, jakým jsou mikrotransakce integrovány do her. Pokud jsou příliš agresivní, mohou odradit hráče, a pokud jsou naopak příliš benevolentní, nemusí hra generovat dostatek příjmů. Příklady jako Call of Duty Mobile nebo PUBG Mobile ukazují, že je možné najít vyvážený model, který je pro hráče přijatelný, aniž by narušoval herní zážitek.

Závěr: Příležitost pro nový začátek

S oznámením Destiny Rising se značka Destiny vydává na zcela novou cestu. Tato nová mobilní hra slibuje, že přinese to nejlepší z původních dílů a zároveň nabídne svěží obsah pro hráče, kteří jsou již s Destiny obeznámeni. Hráči v USA a Kanadě se již mohou registrovat do veřejné bety, která začíná v listopadu, a další regiony by měly následovat v blízké budoucnosti. Hra Destiny Rising představuje nejen finanční injekci pro vývojáře, ale také příležitost přinést tuto kultovní hru na další úroveň.

Mobilní verze Destiny může znamenat nový začátek nejen pro samotnou značku, ale také pro mobilní hraní jako takové, jelikož ukazuje, že i složité hry mohou najít své místo na malých obrazovkách. Destiny a její vesmír rozhodně ještě neřekly své poslední slovo.

Zdroj: iDnes.cz (odkaz)