Foto: Freepik

Datum vydání odhaleno díky úniku?

Podle herního insidera PlotPointsYT, známého uživatele na platformě X (dříve Twitter), došlo k náhodnému úniku informací díky stránce EB Games. Ta na své produktové stránce zveřejnila datum vydání The Lake House jako 22. října 2024. Pokud je tento únik pravdivý, DLC by mělo být dostupné na všech hlavních platformách včetně PS5, Xbox Series X|S a PC.

Je zajímavé, že společnost Remedy, tvůrce hry, již v červenci potvrdila, že rozšíření vyjde v říjnu 2024. Tehdy však konkrétní datum neuvedla. Pokud tedy vydání skutečně proběhne 22. října, je možné, že oficiální oznámení tohoto data bylo plánováno během Xbox Partner Preview – jedné z hlavních událostí měsíce pro fanoušky konzolí. Vzhledem k tomu, že říjen už se chýlí ke konci, je to ideální příležitost pro odhalení přesného data.

Co můžeme očekávat od The Lake House?

The Lake House přinese hráčům zcela nový příběhový zážitek, který se bude točit kolem tajemného zařízení na břehu jezera Cauldron Lake. Remedy jej popisuje jako místo, které zřídila nezávislá vládní organizace za účelem tajného výzkumu. Jak to však v Alan Wake světě bývá, něco se zde ošklivě pokazí.

Hráči budou mít možnost prozkoumat toto záhadné zařízení a ponořit se do dobrodružství, kde se opět střetávají temné a podivné reality Pacifického severozápadu s tajemným prostředím známým jako Dark Place. Tato dynamika je klíčovou součástí zážitku, který hráči Alan Wake milují – nečekané zvraty, temné příběhy a především úzkostná atmosféra, která je pro sérii typická.

DLC v balíčku s předchozí expanzí

The Lake House je druhým oficiálním rozšířením pro Alan Wake 2. Předcházelo mu DLC Night Springs, které bylo inspirováno stejnojmenným fiktivním televizním seriálem z herního světa Alan Wake, obdobou Twilight Zone. Zatímco Night Springs přinášelo krátké epizody a příběhy, The Lake House má nabídnout komplexnější a hlubší zážitek.

Obě DLC jsou součástí tzv. Expansion Pass, který si hráči mohou pořídit za přibližně 20 dolarů (v rámci Deluxe Edition). Ti, kdo si zakoupili Deluxe Edition, již mají přístup k Night Springs a dostanou The Lake House v okamžiku jeho vydání.

Shrnutí a co očekávat

S blížícím se vydáním The Lake House se fanoušci mohou těšit na další příval záhad, temných příběhů a nečekaných událostí. Alan Wake 2 se stává jednou z nejdiskutovanějších her tohoto roku a tato DLC jen rozšiřují jeho příběhový vesmír. Pokud vše půjde podle očekávání, můžeme se do temného světa této expanze ponořit už za několik dní.

Zdroj: Playstationlifestyle.com (odkaz)