Foto: Freepik

V roce 2023 se svět Harryho Pottera znovu oživil díky hře Hogwarts Legacy, která se stala okamžitým hitem. Přestože od jejího vydání uplynul již nějaký čas, fanoušci se mohou těšit na pokračování v podobě Definitive Edition. Tato aktualizovaná verze slibuje, že hráčům přinese nejen nový obsah, ale také hlubší pohled do magického světa Bradavic. A to není vše. Hráči, kteří si původní hru již zakoupili, budou mít možnost tento nový obsah získat za zvýhodněnou cenu.

Co nového přinese Hogwarts Legacy: Definitive Edition?

Podle posledních zpráv od herních expertů a insiderů by měla Definitive Edition obsahovat 10 až 15 hodin nového herního obsahu. Těšit se můžeme na nové příběhové mise, vedlejší úkoly, aktivity a samozřejmě i nové oblečení pro vaši postavu. Zvěsti o Director’s Cut verzi se nakonec ukázaly jako nesprávné, ale i tak nás čeká vylepšení původního titulu, které uspokojí jak nové hráče, tak i ty, kteří si Hogwarts Legacy už dávno oblíbili.

Jedním z hlavních lákadel je skutečnost, že majitelé původní hry nebudou muset platit plnou cenu za nový obsah. Podle všeho bude aktualizace stát mezi 500 až 800 Kč, což je přibližně 20 až 30 dolarů. Ačkoli oficiální potvrzení od tvůrců hry zatím chybí, zdá se, že se fanoušci kouzelnického světa mají na co těšit.

Hogwarts Legacy: Fenomén roku 2023

Hra Hogwarts Legacy byla jednou z nejprodávanějších her roku 2023, a to i přes pokusy o bojkot kvůli kontroverzím kolem autorky Harryho Pottera, J. K. Rowlingové. Do ledna 2024 se prodalo více než 24 milionů kopií, což jen potvrzuje, jak obrovský úspěch hra zaznamenala. Hráči po celém světě ocenili nejen příběh, ale také možnost ponořit se do světa Bradavic v období, které nebylo dosud v knihách ani filmech detailně prozkoumáno.

Podle finančního ředitele společnosti WB Discovery Gunnara Wiedenfelse je Hogwarts Legacy jedním z hlavních pilířů herního portfolia společnosti, což zajišťuje, že se o tento svět bude Warner Bros. i nadále starat. Vývoj dalšího dílu už je prý na cestě, ale zatím není jasné, kdy přesně dorazí. Definitive Edition tak bude skvělým způsobem, jak zkrátit čekání na pokračování.

O čem je hra Hogwarts Legacy?

Hogwarts Legacy je akční RPG zasazené do otevřeného světa, kde hráči ztvárňují studenty Bradavic. Hra se odehrává v 19. století, dlouho před událostmi z knih a filmů o Harrym Potterovi. Hráči mají možnost vytvořit si vlastní postavu, vybrat si jeden ze čtyř bradavických domů (Havraspár, Mrzimor, Nebelvír nebo Zmijozel) a postupně objevovat tajemství světa magie.

Hlavním lákadlem hry je možnost ovládat prastarou magii, kterou je hlavní postava schopna využívat. Tento tajemný prvek je klíčem k starodávnému tajemství, které ohrožuje rovnováhu kouzelnického světa. Cestou se hráči setkávají s různými protivníky, kteří také usilují o ovládnutí této nebezpečné magie.

Ve hře si hráči osvojují kouzla, vaří lektvary, bojují s nepřáteli a navštěvují známá i nová místa z kouzelnického světa. Kromě toho mohou létat na košťatech, starat se o magická stvoření a navazovat vztahy s ostatními studenty a profesory. Tím se hra stává dynamickou a plnou možností.

Budoucnost světa Harryho Pottera v herním průmyslu

Úspěch Hogwarts Legacy ukazuje, že svět Harryho Pottera má stále co nabídnout. Ačkoli spisovatelka J. K. Rowlingová sama není přímo zapojena do tvorby her, její práce nadále inspiruje miliony fanoušků po celém světě. Warner Bros. si tento potenciál dobře uvědomuje a je jasné, že hry z tohoto světa budou mít v budoucnosti velké místo.

Pro fanoušky znamená nová Definitive Edition příslib nových dobrodružství a další ponoření se do kouzelnického světa. Jaké přesně budou novinky a jaký příběh nám vývojáři připraví, na to si musíme ještě chvíli počkat. Jedno je však jisté – kouzelnický svět bude na našich monitorech žít dál.

Závěrem

Pokud jste si užili původní Hogwarts Legacy, rozhodně stojí za to sledovat, kdy Definitive Edition dorazí. Přinese nové mise, úkoly a příběhy, které rozšíří již tak bohatý herní zážitek. Hráči mohou očekávat, že se znovu ponoří do kouzelnického světa, kde na ně čekají nové výzvy a přátelé. Stačí si nasadit kouzelnický plášť a vydat se na cestu.

Zdroj: Novinky.cz (odkaz)