Foto: Freepik

Space Marine 2, dlouho očekávané pokračování akční hry zasazené do temného světa Warhammer 40K, se teprve nedávno dostalo na trh a už přichází další zprávy, které zvedají vlnu nadšení mezi fanoušky. Tentokrát ale pokračování neproběhne na obrazovkách počítačů či konzolí, ale v rámci zbrusu nového animovaného seriálu od Amazonu s názvem Secret Level.

Amazon se rozhodl spojit s herními giganty a vytvořit unikátní sérii založenou na nejoblíbenějších videoherních světech. Secret Level, patnáctidílná animovaná antologie, přináší originální příběhy zasazené do těchto herních světů a Warhammer 40K nebude výjimkou. Pokud nejste s tímto projektem obeznámeni, jedná se o podobný koncept jako populární Love, Death & Robots od Netflixu. Každá epizoda série bude mít vlastní příběh a svět, a jedním z nich bude i pokračování Warhammer 40K: Space Marine 2.

Příběh pokračuje na nečekaném místě

Pro hráče, kteří už prošli celou hru Space Marine 2 a byli zvědaví, co bude dál s jejich oblíbeným hrdinou, přichází odpověď právě z animovaného světa. Games Workshop, společnost stojící za Warhammer 40K, potvrdila, že jedna z epizod série Secret Level bude přímým pokračováním hry Space Marine 2.

Epizoda nás zavede do okamžiků po závěru hry a naváže na dobrodružství kapitána Demetriana Tituse, kterého opět propůjčí hlas herec Clive Standen. Pro ty, kteří se nechali unést napínavým dějem hry, bude tato epizoda nepochybně lahůdkou. Navíc za režii epizody odpovídá Tim Miller, tvůrce ikonického úvodního filmu Warhammer 40K: Dawn of War, který přinesl mnoha hráčům husí kůži.

Tajemný „level“

Jak už název série napovídá, příběh epizody bude jakýmsi „tajným levelem“, skrytým pokračováním, které odhalí nové informace a vývoj událostí ze hry Space Marine 2. Mnozí fanoušci tuto možnost začali tušit už po shlédnutí ukázky seriálu, kterou Amazon odhalil na New York Comic Conu. Záběry totiž obsahovaly detaily, které by ostrému oku fanouška nemohly uniknout.

Očekávání fanoušků

Fanoušci Warhammeru 40K se dlouhodobě těší na další vývoj jejich oblíbeného univerza, ať už v podobě her, knih či filmů. Nyní se k nim přidává i animovaný seriál, který má ambice přenést bohaté světy Warhammeru i dalších her do zcela nové dimenze. Každá epizoda Secret Level nabídne příběhy založené na různých videohrách, včetně takových titulů jako Armored Core, Unreal Tournament, The Outer Worlds a mnoho dalších. Kombinace temných a vizuálně fascinujících světů se silnými příběhy slibuje, že půjde o jedinečný zážitek pro fanoušky videoher i animace.

Animovaná budoucnost pro Warhammer 40K?

Otázkou zůstává, zda tento nový formát přiláká nejen hráče, ale i širší publikum. Animované série mají potenciál oslovit diváky, kteří třeba nikdy nehráli původní hry, ale zamilovali si například podobně laděné sci-fi seriály. Warhammer 40K má obrovský fanklub, který už dlouhé roky čeká na pořádnou adaptaci svého oblíbeného univerza.

Série Secret Level se začne vysílat na platformě Prime Video už 10. prosince. Fanoušci Warhammeru, kteří touží po dalším příběhu Space Marine 2, však nemusí čekat dlouho – nový trailer, který odhalí více z tohoto pokračování, je na cestě.

Shrnutí:

Série Secret Level se zdá být splněným snem pro všechny fanoušky videoher a sci-fi animace. Příběh navazující na Warhammer 40K: Space Marine 2 slibuje přinést nový pohled na známé postavy a univerza a zároveň zaujmout i ty, kteří se s těmito světy setkávají poprvé. Pokud jste si Space Marine 2 užili, rozhodně si nenechte ujít tuto epizodu.

Zdroj: Eurogamer.net (odkaz)