Foto: Freepik

Po úspěšných remasterech prvních tří dílů Tomb Raider série se nyní těšíme na další výpravná dobrodružství Lary Croft, tentokrát v podobě remasterů čtvrtého, pátého a šestého dílu původní série. Pro fanoušky, kteří s Larou strávili hodiny prozkoumáváním starověkých hrobek, řešením hádanek a přeskakováním pastí, se jedná o vzrušující příležitost vrátit se zpět ke kořenům této ikonické série.

Tentokrát budou do remasterované kolekce zahrnuty hry Tomb Raider: The Last Revelation, Tomb Raider: Chronicles a Tomb Raider: Angel of Darkness. Každá z těchto her přinesla jedinečné dobrodružství a nezapomenutelné okamžiky, které z Lary Croft udělaly nesmrtelnou postavu herního světa. Pojďme si přiblížit, co každá z těchto her nabízí a proč byste se na ně měli těšit.

Tomb Raider: The Last Revelation – Dobrodružství v srdci Egypta

Čtvrtý díl série, The Last Revelation, nás zavede do Egypta, kde se Lara vydává na misi, která ji staví proti starodávným mýtům a legendám. V tomto díle je klíčovým prvkem amulet boha Horuse, který Lara musí získat, aby zabránila probuzení starověkého zla. Hra je proslulá svou atmosférou, která kombinuje temné hrobky, záhadné mechanismy a typické egyptské kulisy. Fanoušci budou mít možnost opět zažít tento fascinující svět, ale tentokrát v remasterované podobě, která nabídne nejen vylepšenou grafiku, ale také moderní ovládací prvky pro pohodlnější herní zážitek.

Lara Croft
Lara Croft

Foto: Freepik

The Last Revelation byla známá svým důrazem na průzkum a hádanky, a právě díky tomu se stala oblíbeným dílem pro fanoušky, kteří si užívali Lařino řešení složitých hlavolamů a odhalování starověkých tajemství.

Tomb Raider: Chronicles – Lara ve vzpomínkách

Následující díl, Tomb Raider: Chronicles, nabízí trochu jiný pohled na Lařino dobrodružství. Děj této hry se odvíjí prostřednictvím vzpomínek Lařiných přátel, kteří se po její údajné smrti scházejí, aby si připomněli její nejslavnější momenty. Tato hra přináší mix různých prostředí – od Vatikánu, přes podvodní základny, až po moderní města – a nabízí širokou škálu herních stylů, včetně klasických hádanek a akčních sekvencí.

Chronicles je unikátní svým zaměřením na retrospektivu, což umožňuje hráčům prožít různé epizody z Lařiny minulosti, které ještě nebyly zcela odhaleny. Remaster této hry slibuje přinést vylepšený zážitek z každého z těchto různorodých prostředí, ať už se jedná o temné katakomby nebo high-tech laboratoře.

Tomb Raider: Angel of Darkness – Lara na útěku

Angel of Darkness je šestým dílem série a nabízí úplně jiný tón než předchozí hry. Lara je v tomto díle na útěku před zákonem, obviněna z několika vražd, které nespáchala. Tento díl je známý svou temnější atmosférou, zaměřením na konspirace a thrillerové prvky. Hráči budou muset pomoci Laře nejen utéct, ale také odhalit pravdu stojící za tajemnými vraždami.

Angel of Darkness byl jedním z prvních pokusů posunout Tomb Raider do více příběhově orientované hry a byl kritikou i fanoušky hodnocen jako hra s neuvěřitelnou atmosférou, která však trpěla určitými technickými problémy. Remaster by měl tyto problémy odstranit a nabídnout hráčům lepší ovládání a plynulejší zážitek z této složité, ale fascinující kapitoly Lařina života.

Nové funkce remasterované kolekce

Jedním z nejzajímavějších aspektů této remasterované kolekce je možnost přepínání mezi původním a remasterovaným vizuálem. Pro ty, kteří se chtějí vrátit k původnímu vzhledu her, bude tato volba klíčová. Nová grafika přináší vylepšené textury, světelné efekty a moderní detaily, zatímco klasická grafika zachová původní atmosféru.

Kromě toho bude možnost přepínat mezi klasickým a moderním ovládáním, což umožní jak veteránům, tak nováčkům najít styl hraní, který jim nejvíce vyhovuje. Kolekce bude dostupná pro PC, PS5, PS4, Xbox Series a Xbox One, což znamená, že si ji budou moci užít hráči napříč různými platformami.

Proč byste se měli těšit?

Remastery původních her Tomb Raider jsou víc než jen modernizace starých klasik. Nabízejí možnost znovu prožít dobrodružství, která formovala herní svět, a zároveň objevovat nové prvky, které v původních verzích chyběly. Série Tomb Raider má jedinečnou schopnost kombinovat napínavý příběh, komplexní hádanky a akční pasáže, což ji staví do role jednoho z nejvýznamnějších titulů herní historie.

Ať už jste dlouholetým fanouškem nebo nováčkem, který objevuje Tomb Raider poprvé, remasterovaná kolekce vám nabídne neuvěřitelný zážitek. Lara Croft opět dokáže, že její místo na vrcholu herního světa není náhoda – její dobrodružství totiž zůstávají stejně fascinující jako před více než dvěma dekádami.

Kolekce vychází 14. února 2025, což je ideální příležitost nejen pro nostalgické vzpomínky, ale i pro prozkoumání neprošlapaných stezek s moderním nádechem.

Zdroj: TheGamer.com (odkaz)