Foto: Freepik

Nové partnerství s okruhem Silverstone

Škoda se stane oficiálním partnerem britské Velké ceny a bude spolupracovat s okruhem Silverstone po celý následující rok. Partnerství zahrnuje významnou logistickou podporu závodu a snahu o ekologičtější řešení dopravy. Klíčovým prvkem této spolupráce bude flotila třiceti elektromobilů Škoda Enyaq, která bude využita pro přepravu VIP hostů a dalších významných osob během závodního víkendu.

Tato flotila elektromobilů představuje důležitý krok směrem k udržitelnosti, jelikož elektromobily produkují nulové emise a přispívají tak k ochraně životního prostředí. Škoda tímto krokem ukazuje svůj závazek k ekologicky odpovědné mobilitě a podporuje trend, který se ve světě motorsportu stále více prosazuje.

Foto: Freepik

Prezentace konceptu Vision Gran Turismo

Kromě flotily elektromobilů bude Škoda na letošní Velké ceně Velké Británie prezentovat i svůj nový virtuální koncept Škoda Vision Gran Turismo. Tento koncept bude k dispozici návštěvníkům závodu v rámci zážitkového stánku značky Škoda, kde si budou moci vyzkoušet jízdu v tomto futuristickém voze na závodních simulátorech v populární hře Gran Turismo 7. Tímto způsobem chce Škoda zaujmout nejen automobilové nadšence, ale i širokou veřejnost, která se zajímá o nejmodernější technologie a herní průmysl.

Význam Velké ceny Velké Británie

Velká cena Velké Británie je jedním z nejprestižnějších závodů v kalendáři formule 1. Minulý rok se tohoto závodu zúčastnilo více než 480 tisíc lidí, což potvrzuje jeho obrovskou popularitu. Letos se očekává podobný, ne-li větší počet návštěvníků, což poskytne Škodě skvělou příležitost k prezentaci svých nových technologií a ekologických iniciativ široké veřejnosti.

Silverstone je známý nejen pro svou bohatou historii a náročný okruh, ale i pro svou schopnost přitáhnout fanoušky z celého světa. Spolupráce se Silverstonem je tedy pro Škodu významným krokem, který může značně zvýšit její mezinárodní prestiž.

Strategický význam pro Škodu

Vstup Škody do světa formule 1 není jen otázkou prestiže, ale i strategickým rozhodnutím, které má potenciál posílit postavení značky na globálním trhu. Partnerství s okruhem Silverstone a zapojení do tak významného závodu, jako je Velká cena Velké Británie, poskytuje Škodě jedinečnou platformu pro prezentaci svých inovací a ekologických řešení.

Tento krok také podtrhuje snahu Škody o udržitelný rozvoj a podporu ekologické mobility, což je v současné době jedním z klíčových trendů v automobilovém průmyslu. Tím, že Škoda aktivně podporuje a implementuje udržitelná dopravní řešení, posiluje svůj image jako progresivní a ekologicky odpovědné značky.

Závěr

Škoda vstupuje do světa formule 1 s ambicí zanechat výraznou stopu a ukázat, že je schopna držet krok s největšími hráči na poli motorsportu. Její přítomnost na Velké ceně Velké Británie v Silverstonu bude jistě sledována s velkým zájmem nejen fanoušky motorsportu, ale i širší veřejností. Tento krok symbolizuje nový začátek pro Škodu a otevírá dveře k dalším úspěchům na mezinárodní scéně.

Zdroj: Auto.cz (odkaz)