Foto: Freepik

První zprávy o této připravované dohodě přinesl server Hits, který uvádí, že dohoda nezahrnuje příjmy z živých vystoupení. Ty si i nadále ponechají zakládající členové skupiny, Brian May a Roger Taylor, kteří pokračují v koncertování s novým zpěvákem Adamem Lambertem.

Katalog Queen, jehož původní frontman Freddie Mercury zemřel v roce 1991, patří mezi nejhodnotnější v historii rockové hudby. Obsahuje takové nesmrtelné hity jako „Bohemian Rhapsody,“ „We Will Rock You,“ „We Are the Champions,“ „Another One Bites the Dust“ a „Radio Ga Ga.“

Foto: Freepik

Ani zástupci Sony Music, ani členové kapely se k těmto informacím zatím nevyjádřili. V případě Sony Music nejde o nic neobvyklého, protože společnost obvykle nekomentuje velké akvizice hudebních katalogů. Tato praxe byla zachována i v minulosti, kdy se spekulovalo o stamilionových částkách zaplacených za práva na nahrávky Bruce Springsteena či Boba Dylana.

Zájem o kapelu Queen a jejich dílo nepolevuje ani po mnoha desetiletích. V loňském roce se například za více než 1,7 milionu liber (téměř 50 milionů korun) vydražil klavír, na němž Freddie Mercury skládal některé z největších hitů kapely.

Během téže aukce v londýnské síni Sotheby’s se rukopis textu skladby „Bohemian Rhapsody“ prodal za přibližně 1,34 milionu liber. Celkově se během večera prodalo více než padesát předmětů, které kdysi patřily tomuto legendárnímu zpěvákovi.

Zdroj: iDnes.cz (odkaz)