Foto: Freepik

Shield Saw je štít s řetězem motorové pily po obvodu, který nejenže vypadá skvěle, ale přináší i nové herní možnosti. Autor modifikace se postaral o to, aby napodobil chování štítu z The Dark Ages a přidal i možnost jeho odhození směrem k nepřátelům. Pokud se trefíte, dojde k efektnímu rozříznutí všeho, co stojí v dráze štítu. Na rozdíl od novější verze se však štít nevrací zpět do rukou Doom Slayera.

Samotná motorová pila na štítu je skvělým nástrojem v boji zblízka a štít lze využít i jako skutečný ochranný prvek. Sekundární režim střelby přitáhne štít blíže k tělu hlavního hrdiny a umožní pochytat projektily, které letí vaším směrem. Tento prvek přidává do hry nový strategický rozměr a umožňuje hráčům využít štít k obraně i útoku.

Reakce na tuto modifikaci byly velmi pozitivní. Fanoušci oceňují, jak skvěle štít do prostředí původního Dooma zapadá, jako kdyby tam patřil odjakživa. Craneo se svým nápadem a provedením skutečně trefil do černého a dokázal spojit nostalgii s moderními prvky.

Gameplay na našem YouTube kanále

Pokud si chcete tuto novinku sami vyzkoušet, máte možnost. Modifikaci lze stáhnout z tohoto odkazu. A pokud se raději díváte na gameplay videa, nezapomeňte sledovat náš YouTube kanál. V blízké době zde zveřejníme gameplay tradiční verze Doom.

Závěr

Nový Shield Saw je skvělým příkladem toho, jak mohou fanoušci přinášet nové nápady a vylepšení i do starších her. Díky nadšencům jako Craneo máme možnost zažít Dooma z roku 1993 v novém světle, s novými výzvami a herními možnostmi. Těšíme se, až vám budeme moci na našem kanále ukázat, jak tento úžasný štít funguje v akci. Sledujte nás, abyste nezmeškali žádné novinky!

Zdroj: Twitter.com (odkaz)