Zdroj: Pixabay

Snad všechny fanoušku umělého světa zasáhla smrt jednoho z hlavních představitelů, sira Iana Holma, který dlouho bojoval s Parkinsonovou nemocí, až svůj boj nakonec prohrál ve věku 88 let. Filmové ztvárnění trilogie v podání Petera Jacksona není však jediné, kde Ian účinkoval. Již v roce 1981 účinkoval v rozhlasové dramatizaci BBC, kde si vystřihl roli Froda Pytlíka.

https://www.youtube.com/watch?v=-kBCaFhsM-s&feature=emb_title

Fanoušci z celého světa a početné hráčské komunity se spontánně rozhodli, že tomuto symbolu Pána prstenů vzdají hold. Ve virtuálním světě se na různých místech sešli, ať už v Roklince, která bylo poslední Bilbův domov, či přímo v Dnu pytle, kde v tichosti vzpomínali.

We have enabled Baggins‘ Birthday through June 23rd! In addition, we are extending the Spring Festival through June 29th. #LOTRO

— LOTRO (@lotro) June 19, 2020

Vývojáři nenechali tuto akci bez povšimnutí a vytvořili speciální quest, který pojednává o narozeninách dvou nejvýznamnějších hobitů z rodu Pytlíků. A tak stejně jako ve filmovém zpracování i v reálu pomyslně odplouvá Ian na šedých lodích do zemí, kde se neumírá.