Zdroj: Pixabay

Ne jeden kluk se těší, že pod vánočním stromečkem objeví svůj nový PlayStation 5. Mnoho z nich však budou zklamáni, protože v důsledku koronavirové krize a s tím souvisejícím zavíráním velkých fabrik, nastala situace, že nové PlayStationy nemá kdo v požadovaném množství vyrábět.

Společnost Sony nedávno zveřejnila ceny i množství PlayStationů pro jednotlivé státy. Sama však dodala, že se rozhodně nedostane na každého zájemce. Sony chtěl zadat do výroby místo původně plánovaných šesti milionů kusů rovnou deset milionů kusů, aby právě předešel nedostatku konzolí na trhu.

Nakonec se bude muset i přes všechny snahy spokojit jen se zlomkem původně plánované výroby. Celá výroba totiž vázne na čipech od AMD, které se integrují do PlayStationu a bez kterých je konzole prakticky nefunkční. U nás je plánovaný start prodeje stanoven až na 19. listopadu.

Sony již standardně představí dvě verze, a to standardní za 13 490 Kč a digital za 10 790 Kč, která však bude bez mechaniky. České obchody však umožňují nákup v předprodeji již nyní. Hlavní změny, které pátá verze PlayStationu zaznamenala je asi symetrický černobílý design a odebrání optické mechaniky. Všechny hry jsou již natolik objemné, že se budou v novém PlayStationu muset stahovat přímo z internetu.

Zdroj: Novinky.cz