Zdroj: Pixabay

Tento článek vám řekne dvě věci, z toho jednu dobrou a jednu špatnou , a jelikož se vás nemohu zeptat, jakou chcete slyšet první, tak za vás rozhodnu, že první bude špatná, abyste díky té dobré na špatnou zapomněli.

Začneme tedy špatnou, kterou není nic jiného než problém systému, i když to vlastně nikdo přesně neví.  Je totiž možné, že je to hardwarová chyba, ale o tom silně pochybuji. Jedná se přesněji o problém s Blu-Ray mechanikou. Děje se totiž to, že když máte v mechanice jakoukoli hru a hrajete ji (ať už stejnou nebo jinou), mechanika začne diskem zbytečně rychle a hlavně hlučně otáčet.

Jeden uživatel napsal jednu ze zkušeností: „Mám v PS5 disk pro Ghost of Tsushima a přesto se roztáčí, když hraji Spider-Mana či Demons Souls. Dokázal bych sice rozumět tomu, že je potřeba ověřovat, že tam ten disk pořád je, ale nebylo by snad nutné to provádět takovou vysokou rychlostí a tak hlasitě.“

Nejspíše jde o softwarovou chybu, která vzniká kvůli autorizaci legální verze hry, u které je špatně nastavená rychlost čtení (toto je pouze moje doměnka). Jak už jsme ale psali, je také možné, že je mechanika špatně zkonstruována a je to čistě problém hardwaru.

Další část s dobrými zprávami se týká oznámení PlayStationu. Dle jejich slov jsou nyní konzolí s největším startem, která dokonce překonala i PlayStation4 (je smutné, že musí překonávat sami sebe, jelikož ostatní nejsou tak úspěšní…). Na svém Twitteru dokonce poděkovali veřejnosti za tuto realitu. „Chceme poděkovat všem hráčům za tento výsledek.“

Otázkou ovšem zůstává, kdy se dostanou konzole do prodeje, jelikož PS5 má tak úspěšný start, že byla vyprodána, než se vůbec dostala do kamenných obchodů. Pro informaci, bylo prodáno, již více než 2,1 milionu kusů, což PS4 trvalo, asi tak dva týdny.

Zdroj: Eurogamer, Eurogamer