Zdroj: Pixabay.com (odkaz)

Po éře Maria, Prince a Dooma v devadesátých letech přišel přelom tisíciletí a s ním i slavné GTA Vice City a GTA III od vývojového studia Rosktar Games. Hry se staly u hráčů obratem velice populární. Nově se skupince nadšenců podařilo předělat GTA III a GTA Vice City na open source.

Nadšenci aplikovali technologii reverzního inženýrství a při té příležitosti vylepšili herní prostředí obou zmíněných her tím, že upgradovali engine. Hry jsou nově k dispozici volně na Githubu pod názvy RE3 REVCO. Obě hry pak byly odzkoušeny týmem hráčů na různých distribucích linuxu i na Windowsech. Jediným kamenem úrazu může být akorát skutečnost, že pro spuštění obou her je zapotřebí mít původní datové soubory pro implementaci herního enginu.

Samotný projekt vznikl již v roce 2018 a vzhledem k tomu, že pandemie koronaviru zasáhla téměř každého, měli nadšenci dostatek volného času na dokončení svých her. Již nyní prý začali pracovat na další verzi Libertine City Stories, které v budoucnu najdeme pod názvem reLCS. Je tu však ještě otázka legality, protože se zdá vše legální, než to představitelé Rockstar games zakáží a komunitu herních nadšenců rozpráší.

Zdroj: GamingOnLinux.com (odkaz)