Zdroj: Pixabay.com (odkaz)

Grand Theft Auto 5 je považovaná za jednu z nejúspěšnějších her vůbec a prodalo se jí 140 milionů kusů. O remasteru této série se zatím není příliš mnoho známo, ale existuje několik indicií.

Například hlavní šéf vývoje tento týden na konferenci Morgan Stanley Technology, Media and Telecom Conference na otázku, zda budou remastery jejich hlavním pilířem odpověděl: „O tom si nejsem jistý, zda tomu tak bude, každopádně chápeme remastery jinak než naše konkurence. Neděláme jen jednoduché porty na další platformu, ale dáváme si záležet a bereme si více času na to, aby byl titul při opětnovém vydání odlišný a také aby seděl nové technologii, pro kterou vychází.“

V praxi tak nepůjde jen o dodělání jakéhosi emulátoru, aby stará hra dobře šlapala na nových konzolích, ale v podstatě dostane nový kabát a generální opravu, zlepší se výkon a grafika. Důkazem může být i předělávka Mafie, i když v případě Mafie šlo o remake nikoliv jen o remaster.

V souvislosti s tím se právě diskutuje, zda nové GTA má být remaster GTA I, GTA II, GTA III nebo snad GTA Vice City. Každopádně hlavní CEO si je jistý, že to bude výjimečný zážitek a že Roskstar Games odvede velice dobrou práci i co se týče PlayStationu 5 a Xbox Series, na rozdíl od Cyberpunku 2077. Toto tvrzení již samo o sobě potvrzuje že se nebude jednat o pouhý port. Vzhledem k rozsahu plánovaných změn však možná půjde o remake.

Zdroj: Techradar.com (odkaz)