Zdroj: Pixabay.com (odkaz)

Dlouho očekávaná hra inspirovaná Harry Potterem s názvem Hogwarts Legacy měla být hvězdou letošního roku. Nedávno se však na veřejnosti objevila zpráva, že se premiéra této hry odkládá, a to až na příští rok. Dále se objevila zpráva, že se mimo problémů s vývojem potýká také s určitými vnitropodnikovými problémy. Ty souvisejí zejména s výroky Rowlingové na adresu transsexuálů.

Vývojáři proto souhlasili a přislíbili, že si každý může vybrat mužskou či ženskou postavu a té pak dát mužský či ženský hlas. Jinými slovy nabídne možnost transsexuálům, aby Harry Potter byl přeoperovaná ženská. Místo aby byla komunita transsexuálů ráda, že jim vývojáři vyšli vstříc, byli rozzlobeni nad příliš jednoduchou implementací, resp. cítí se dotčeni, že to vývojáři neřeší hlouběji.

Celé věci nepřidal fakt, že vedoucí designér, Troy Leavitt, je zároveň provozovatel kanálu na Youtube s názvem GamerGate, což je skupina hráčů s anti-feministickými postoji. Bohužel tento výborný designér neunesl nátlak ze strany žen a transvestitů a byl donucen odejít. Na svém Twitteru pak napsal: „Rozhodl jsem opustit Avalanche Software. Nemám nic než chválu pro hru, její vývojáře či vydavatele WB Games. Brzy o tomhle vydám video na svém Youtube kanálu. Aby bylo jasno: cítil jsem se ve své pozici bezpečně. Ale přesto jsem se rozhodl odejít z důvodů, které vysvětlím v tom videu. Mám excelentní náladu a jsem velmi potěšen mým vztahem s WB a Avalanche.“

Tento příspěvek vyvolal vlnu kritiky a mnozí to považují jen za jakýsi krok, kterým chtěl Leavitt zachránit zbytek projektu a pasovat se do role obětního beránka. Vše je však zatím spekulace pro přesný důvod si musíme počkat na avizované video. Je to veliká škoda a zároveň ukázka toho, jak agresivní skupina lidí (ať už se jedná o ženy, transsexuály, homosexuály či příznivci genderu) dokáží připravit o místo velice úspěšného a nadějného člověka. Původně mělo jít o pohádkové RPG a ne o místo bojů s transsexuály a sexismu.

Ve hře by však podle příznivců měly vystupovat jen dvě pohlaví, muž a žena, a to z dobrého důvodu. Geneticky známe jen dvě pohlaví a zda se někdo cítí být někým jiným je jen „psychická porucha“ a nemělo by to zasahovat do děje hry. Je tak smutné, že se vývojáři nemohou soustředit na dějovou linku a propracovanou grafiku a místo toho musí řešit tyto záležitosti. Kdyby pro každou orientaci či poruchu měli vytvořit příslušný charakter, nedělali by nic jiného.

Zdroj: Polygon.com (odkaz)