Zdroj: Pixabay.com (odkaz)

Právě byla byla potvrzena velká akvizice společnosti Microsoft společnosti ZeniMax Media, což je mateřská společnost Bethesdy. Hodnota akvizice je 166 miliard korun. Společnost Bethesda je známým vývojářským studiem, která má na svém kontě takové tituly, jako je Fallout či Doom. Je proto jasné, že Microsoft chce zřejmě použít nově získané prostředky pro své konzole Xbox, které se tak mají stát ještě větším konkurentem PlayStationu od Sony.

Celá akvizice pak získala minulý týden v pátek schválení i Evropské komise (EK). Ta tuto fúzi schválila až podezřele rychle a dokonce si nekladla ani žádné podmínky, jak tomu bývá většinou zvykem. Odůvodnila to tím, že tato fúze není ohrožením pro hospodářskou soutěž či vývoj trhu.

Schválení se Microsoft dočkal i od US Securities and Exchange’s, od které dostal požehnání již 4.března. Mimo Bethesdy tak Microsoft získá i další studia, jako je id či Arkane. Akvizice má být dokončena během druhé poloviny tohoto roku. Podle předběžných zpráv by veškeré nově získané tituly měly být zahrnuty pod Xbox, konkrétně pro předplatitele služby Game Pass. Již nyní se zdá, že se s akvizicemi roztrhl pytel, protože mimo Microsoft oznámila svůj záměr i společnost EA s odkupem Codemasters či Epic Games s odkupem skupiny Tonic Games Group. Jak to celé zamává s herním trhem si budeme muset počkat.

Zdroj: Engadget.com (odkaz)