Zdroj: Pixabay.com, autor: Geralt (odkaz)

Společnost Microsoft potvrdila akvizici společnosti ZeniMax Media za 166 miliard korun. Spolu s tím spadne Microsoftu do klína i herní studio Bethesda, která přivedla na svět tituly Fallout či nostalgicky známý Doom. Záměr Microsoftu je v tomto případě jasný – chce být konkurenceschopný vůči Playstationu od Sony.

Tuto fúzi pak požehnal i Evropská komise a zajímavostí bylo, že vše proběhlo hladce a tiše a evropští úředníci si dokonce nekladli žádné podmínky. Důvodem prý je, že tato fúze nemůže ohrozit hospodářskou soutěž, ani herní trh. Microsoft již dokonce získal i schválení na druhém konci oceánu od amerického regulačního úřadu US Securities and Exchange’s, a to 4. března.

Celá fúze pak bude fyzicky proběhne již v druhé polovině tohoto roku. Microsoft již avizoval, že nově nabyté tituly nabídne hráčům na Xboxu, resp. předplatitelům služby Game Pass. Nejedná se však o jedinou velikou akvizici v letošním roce, protože další oznámilo herní studio EA, které odkupuje Codemasters a další může být Epic Games s nahlášenou akvizicí skupiny Tonic Games Group.

Zdroj: Engadget.com (odkaz)