Zdroj: Pixabay.com (odkaz)

V dřívějších dobách byl Internet Explorer pověstný tím, že ho každý spustí alespoň jednou, a to aby nainstaloval nový prohlížeč. Tohoto stigmatu se společnost Microsoft neodkázala zbavit, a proto přišla s novým prohlížečem Edge založeným na Chromiu, podobně jako Google Chrome.

Nově Microsoft oznámil, že začíná testovat svůj prohlížeč Edge Chromium i na konzolích Xbox. V tuto chvíli jde pouze o testovací verzi pro testery ve skupině Alpha Skip-Ahead. Ti mají přístup k této novince, ale pouze na konzolích Xbox One a Xbox Series S/X. Je jasné, že to, co vám bude chybět jako první je absence myši a klávesnice.

V tuto chvíli je to u Xboxu podobné jako u jiných softwarových doplňků na Xboxu, včetně ovládání. Díky vylepšené podpoře a vzájemné kompatibilitě Edge s jádrem Chromium budete mít také přístup ke streamovacím službám Stadia od Googlu.

Podle prvotních ohledání se zdá, že podoba zůstane více méně stejná, jako je tomu v případě verze pro desktop. Nástup ostré verze pro všechny konzole Xbox můžeme pravděpodobně čekat během příštích měsíců. Je jasné, že to není na žádné dlouhé vyhledávání, ale každopádně je to novinka, která potěší, a to už jen díky podpoře streamování her ze Stadie.

Zdroj: TheVerge.com (odkaz)