Zdroj: Pixabay.com (odkaz)

Jde o Josepha Deena, osmiletého kluka z Kalifornie, který se stal součástí herní skupiny Team 33. Sám pak prohlásil: „Cítil jsem se úžasně, když jsem tuhle nabídku dostal. Už dřív jsem přemýšlel o tom, že budu profesionální hráč, ale nikdo mě nebral vážně, dokud nepřišli lidé z Teamu 33.“

Ještě nedávno přitom tento hráč přemýšlel, zda bude amatérský hráč klavíru či profesionální hráč Fortnitu. Naštěstí pro něj se rozhodl pro počítačové hry. Jeho talent je totiž výjimečný, protože dokázal překonat nejen své vrstevníky, ale i profesionální hráče, kteří se věnují Fortnitu každý den, a to několik hodin, po dobu mnoha let.

Spoluzakladatel Teamu 33, Tyler Gallagher, se svěřil, že nábor probíhal dosti podobně, jako u špičkových sportovců. Jednoho dne mu zkrátka zavolal skaut s tím, že objevil neskutečně dobrého kluka. Přiznal, že když mu sdělil jeho věk, nechtěl uvěřit jeho schopnostem. Následně se sešli, aby zapařili jeden na jednoho a v tuto chvíli bylo již vše jasné. Smlouva se musí podepsat nebo to udělá někdo jiný.

Jako nástupní bonus dostal malý hráč 713 000 korun, což by mělo být využito na pořízení toho nejlepšího hráčského vybavení, aby jeho talent nebyl omezen pomalým hardwarem. Fortnite se může pyšnit uživatelskou základnou čtvrt miliardy, takže se jedná o nejúspěšnější on-line multiplayerový titul vůbec.

Zdroj: Novinky.cz (zdroj)