Foto: Pixabay

Celý projekt přepracování Half-Life: Blue Shift do grafiky, jež měla právě Black Mesa, bude vycházet postupně. Nyní se tedy můžeme těšit alespoň z první části tohoto přepracování, kterou si můžete stáhnout buď přímo na Steam Workshopu, případně na ModDB. Posláním této první části je ukázat vzhled, dabing, soundtrack a samozřejmě také začátek příběhu tohoto dodatku.

Tento projekt měl původně přijít od jiného studia a měl nést jméno Black Mesa: Insecurity, ovšem nakonec byl tento projekt zrušen. Poté, co se tuto informaci dozvěděli právě v HECU Collective, což je Ruská móderská komunita, neváhali a pustili se do předělávání sami (přeci jen jestli něco móderská komunita dokáže, tak brát věci do vlastních rukou, když se do toho nikdo jiný nemá).

Bohužel první část, která byla vydána, je spíše demo než cokoli jiného. Autoři sami sdělili fanouškům, že to bude ještě dlouhá cesta, a právě kvůli tomu se rozhodli vydávat tento mód po částech místo toho, aby jej vydali najednou ale třeba až za čtyři roky. Doufejme tedy, že se vývojářům bude dařit v tvorbě a nebudou mít žádné interní problémy. Přeci jen si myslíme, že jedna z nejsilnějších komunit je právě ta móderská.

Zdroj: gameworldobserver.com (odkaz)