Foto: Pixabay

Jeden z uživatelů však dohnal tuto kreativitu až do extrému a začal v něm i programovat a nyní si může spustit Minecraft v Minecraftu. Tento husarský kousek se podařil uživateli, který si přezdívá Sammyuri a jeho kamarádům.

Naprostá většina uživatelů si však zkouší postavit maximálně model nějakého jednoduchého domečku. Co se týče samotného programování, tak to je umožněno pomocí primitivních logických funkcí zastoupených nějakou pákou či tlačítkem. Po aktivaci páky či tlačítka ve hře, spustíte nějakou činnost.

S trochou nadsázky lze tedy na polohu zapnuto a vypnuto pohlížet jako na binární soustavu nul a jedniček. Zatímco v klasickém programování je zápis příkazu více méně jednoduchý či krátký, tak v případě složených kostiček je to poměrně věda a je to opravdu složité. O to více musíme ocenit mistra, který vytvořil celý Minecraft.

Sammyuri tak dokázal vytvořit jakousi obrazovku s virtuálním počítačem, kde běží velice minimalizovaná verze Minecraftu, ale za to plně hratelná. Poslední zajímavostí je, že vývojáři k tvorbě tohoto díla potřebovali jen funkce, které jim nabízí ta nejzákladnější verze Minecraftu.

Zdroj: CC.cz (odkaz)