Foto: Pixabay

Brumbálův charakter: Albus Brumbál je ve světě Harryho Pottera známý jako moudrý, vlivný a charismatický kouzelník. Jeho postava je složitá a plná tajemství. Brumbál zastává významnou roli ve výchově a ochraně Harryho Pottera. Je to muž, který má silné přátelské vazby s některými mužskými postavami, jako je například Severus Snape. Jeho osobnost je plná jemnosti, ačkoli také ukazuje odhodlání a sílu v boji proti zlu. Tyto vlastnosti vytvářejí prostor pro různé interpretace jeho sexuální orientace.

Autorčina potvrzení: V roce 2007, poté co byla sága Harryho Pottera kompletní, autorka J.K. Rowlingová potvrdila, že Albus Brumbál byl homosexuál. Rowlingová to oznámila během přednášky na Carnegie Hall a uvedla, že Brumbál byl zamilovaný do Gellerta Grindelwalda, mocného temného kouzelníka. Tato informace vyvolala diskuse mezi fanoušky a přidala nový rozměr do Brumbálovy postavy.

Indicie v knihách: Kromě potvrzení od autorky existují i některé indicie uvedené přímo v knihách, které mohou naznačovat Brumbálovu homosexualitu. Například v knize „Harry Potter a Ohnivý pohár“ je Brumbál popsán jako muž bez manželky nebo rodiny, ačkoli byl ve své době žádaným svobodným mužem. Dále, jeho vztah s Grindelwaldem je popsán jako „blízký“ a „neobyčejný“. Tyto popisy mohou vzbuzovat otázky o povaze jejich vztahu.

Reakce fanoušků: Od okamžiku, kdy byla Brumbálova homosexualita potvrzena, se mezi fanoušky série Harry Potter rozhořely živé diskuse. Někteří fanoušci oceňují Rowlingovou za to, že do jejích knihových postav zakomponovala takovou různorodost. Vidí v tom důležitý krok směrem k reprezentaci LGBTQ+ komunity v populární kultuře. Ti, kteří se sami identifikují jako LGBTQ+ jedinci, nalézají Brumbála jako inspirativní postavu a vidí v jeho příběhu zrcadlení svých vlastních zkušeností.

Na druhou stranu jsou i fanoušci, kteří si myslí, že Rowlingová do příběhu vnáší nové prvky, které v něm nebyly původně obsaženy, a že by se měla držet toho, co bylo předem dané. Někteří skeptici tvrdí, že Rowlingová tuto informaci o Brumbálovi sdělila až po skončení knižní série a že nedostatečně vykreslila jeho sexuální identitu v samotných knihách.

Závěr: Otázka, zda byl Brumbál homosexuál, je stále předmětem debat mezi fanoušky Harryho Pottera. Potvrzení od autorky J.K. Rowlingové a některé indicie v knihách dávají najevo možnost, že Brumbál mohl mít skrytou homosexualitu. Nicméně, když se Rowlingové zeptali během přednášky v Carnegie Hall v New Yorku, zda někdy Brumbál našel pravou lásku odpověděla následovně: „Vždy jsem si myslela, že Brumbál je homosexuál“ a dodala, že Brumbál jako mladů propadl lásce s Gellertem Grindewaldem.

Zdroj: ew.com (odkaz), cbc.ca (odkaz)