Foto: Freepik

Historie Doom

Původní Doom, který vytvořil John Carmack a John Romero, byl průkopnickým titulem ve světě počítačových her. Byl to první populární střílečka z pohledu první osoby, která nabídla hráčům intenzivní akci a adrenalinový zážitek. Doom se stal ikonou herního průmyslu a zanechal trvalý dojem na hráče i vývojáře.

Doom II: Hell on Earth byla pokračováním původního Doomu a vyšla v roce 1994. Tato hra rozšířila svět Doomu o nové úrovně, zbraně a nepřátele. Doom II si udržel popularitu původního dílu a dodal hernímu světu nové rozměry.

Poté se sérii dostalo dalšího pokračování v roce 2004, kdy byl vydán Doom 3. Hra přinesla nový příběh, který se odehrává na výzkumné stanici na Marsu, která byla napadena démony. Doom 3 byl nejen graficky výjimečný, ale také přinesl temnou a děsivou atmosféru, která se stala jeho charakteristickým znakem. Hráči se ponořili do světa plného temných chodeb, krvavých střetů s démony a napínavého příběhu.

Doom 3 získal uznání za svou grafiku, atmosféru a intenzivní akci. Hráči byli vtahováni do světa hry prostřednictvím impresivního zpracování světel a stínů, které vytvářelo napínavou atmosféru a dodávalo hře opravdový strach. Navíc byla hra vybavena vylepšeným zvukovým designem, který ještě více prohluboval její děsivý charakter.

Doom 3 později získal také rozšíření s názvem „Resurrection of Evil“ (Oživení zla), které přineslo nové úrovně, zbraně a nepřátele pro hráče, kteří toužili po více akce. Hra byla dobře přijata hráči i kritiky a stala se komerčním úspěchem. Doom 3 poskytoval hráčům napínavý a adrenalinový zážitek, který se stal znakem série.

Po vydání Doom 3 se série dočkala dalších pokračování a adaptací. V roce 2016 byl vydán reboot s jednoduše jménem „Doom“. Tato nová verze zachovala ducha původních her a přinesla moderní grafiku, rychlou akci a návrat klasických prvků, jako je rychlost a brutální zabití nepřátel. Doom (2016) si získal pochvalu za svůj skvělý gameplay a byl považován za návrat ke kořenům série.

V roce 2020 byl vydán další pokračování s názvem „Doom Eternal“. Tato hra rozšířila hratelnost a akční prvky ze svého předchůdce. Hráči se stali nesmlouvavými lovci démonů a museli čelit nepřátelům nejen na Zemi, ale i na jiných planetách. Doom Eternal nabídl ještě intenzivnější akci, nové zbraně, schopnosti a bojové arény.

Doom série si získala loajální fanoušky po celém světě a stala se ikonou akčních stříleček. Její vliv na herní průmysl je značný a ovlivnila mnoho dalších her v žánru. Doom 3 vynikl svou temnou atmosférou a strašidelnou náladou, které hráči zůstávají v paměti.

S novými technologiemi a pokračujícím vývojem herního průmyslu je možné očekávat, že se série Doom bude nadále rozvíjet a přinášet nové zážitky pro hráče po celém světě. Fanoušci jsou plni očekávání a netrpělivě čekají na další kapitolu této úžasné série, která ještě více posune hranice akčních stříleček. Na platformě Epic Games se pak tato hra rozdává jako součást letního výprodeje.

Zdroj: IDSoftware.com (odkaz)