Foto: Pixabay

Řeč je o hře Warhammer 40 000: Gladius – Relic of War, která pochází z dílny Proxy Studios. Mělo by jít o jednu z prvních tahových 4X strategických her ve světě Warhammer, kde si hráči mohou vybrat jednu ze čtyřech frakcí. Během hry pak hráč podstupuje různé hádanky a využívá chopnosti k odemykání vzpomínek z dětství. Každé vaše rozhodnotí může mít zásadní vliv na celou dějovou linku.

Když se kouknete na recenze uživatelů na Steamu, zjistíte, že jsou věštšinou pozitivní a uživatelé zde chválí dobrou hratelnost založenou především na rozhodování a výkonu jednolitvých postav. Objevila se zde například i recenze, kde hráč popiuje, že ho hra od začátku vtáhla do děje.

Popis hry Warhammer 40 000: Gladius – Relic of War

Warhammer 40,000: Gladius – Relic of War je tahová strategická hra založená na populárním sci-fi univerzu Warhammer 40,000. Vyvinula ji společnost Proxy Studios a byla vydána v roce 2018.

Hra se odehrává na planetě Gladius Prime, která je brutální a nehostinná. Hráči mají možnost vybrat si jednu z čtyř herních frakcí: Impérium, Space Marines, Orkové nebo Necroni. Každá frakce má své vlastní jedinečné vlastnosti, jednotky a hratelnost.

Cílem hry je ovládnout planetu Gladius Prime a získat tajemný artefakt nazvaný Relikvie války (Relic of War). Hráči se musí vypořádat s nepřátelskými jednotkami, vybudovat své vojsko, rozšiřovat své území a bojovat o klíčové body na mapě.

Warhammer 40,000: Gladius – Relic of War se vyznačuje silným důrazem na strategii a taktiku. Hráči musí správně využívat své jednotky, plánovat útoky, taktizovat a přizpůsobovat se různým situacím na bojišti. Hra také nabízí rozsáhlý strom výzkumu, který umožňuje hráčům vylepšovat své jednotky, technologie a budovy.

Grafický design hry je temný a atmosférický, věrně zachycuje dystopický svět Warhammer 40,000. Hra také nabízí bohatý singleplayerový režim, ve kterém hráči mohou prozkoumávat příběhovou kampaň každé frakce, a také multiplayerový režim, kde se mohou utkat s ostatními hráči.

Warhammer 40,000: Gladius – Relic of War je skvělou volbou pro fanoušky Warhammer 40,000, kteří hledají strategickou hru s hlubokými mechanikami a brutální atmosférou. Hra nabízí náročnou a vysoce znovuhratelnou zkušenost, která potěší jak nováčky, tak i zkušené stratégy. Samotná akce na Steamu pak trvá celý týden až do 1.6.

Zdroj: GamingBible.com (odkaz)