Foto: Freepik

Severed Steel je akční střílečka z pohledu první osoby vyvíjená společností Greylock Studio. Tato nezávislá vývojářská skupina z Finska, založená nadšenci do videoher, představuje hráčům zcela nový zážitek, který kombinuje rychlou akci, náročné zručnosti a unikátní herní mechaniky.

Hlavní hrdinka hry, Steel, je žoldnéřka s kybernetickou rukou a jediným cílem: pomstít smrt svého otce. V temném a futuristickém světě plném korupce a zločinu musí hráči čelit neustálým výzvám a bojovat proti přesile nepřátel. Steel však není typickým akčním hrdinou – zapomeněla, jak mluvit a její metoda řešení problémů spočívá ve smrtícím tanci se stovkami nepřátel.

Co dělá Severed Steel tak zvláštní? Klíčovým prvkem je jeho akční gameplay, který klade velký důraz na pohyb a střelecké souboje. Hra nabízí hráčům nekonečnou akční kaskádu, ve které musí hráči střílet, vyskakovat, sklouzávat a střílet znovu – a to všechno s neuvěřitelnou rychlostí. Díky těmto intenzivním momentům se Severed Steel blíží spíše arkádovým střílečkám než klasickým realistickým titulům.

Náročnost hry je další zajímavý prvek, který zaujme hráče hledající výzvu. Steel se musí neustále vyhýbat nepřátelským střelám, koordinovat rychlé pohyby a zároveň využívat prostředí k výhodě. Ať už jde o skákání na zdích, prudké otáčky nebo efektní zásahy, hráči budou muset zdokonalit své dovednosti a rychlou reakci, aby přežili a uspěli.

Vizuální stránka Severed Steel je dalším lákadlem. I přesto, že se jedná o indie titul, nabízí hra vynikající grafiku s barevnými efekty a stylovým designem levelů. Díky tomu si hráči mohou vychutnat nejen akci, ale také pohled na esteticky působící herní svět.

Hudba a zvukové efekty hrají také důležitou roli při budování atmosféry hry. Dynamická hudba doprovází hráče během adrenalinových soubojů a dodává hře potřebný náboj.

Severed Steel je dokonalým příkladem toho, že nezávislé vývojářské studia mohou přinášet do herního světa něco svěžího a originálního. Kombinace akčního gameplaye, náročných výzev a unikátních mechanik dělá z této hry něco, co si zaslouží pozornost a uznání hráčů i kritiků.

Pokud jste fanoušky rychlých akčních her, které vyžadují ostrou mysl a dobrou reakci, Severed Steel je pro vás tím pravým titulem. Ponořte se do temného světa korupce, chopte se kybernetické ruky a dejte se na cestu pomsty, která vás zavede do srdce nekonečné akce a střeleckých soubojů. Tato hra vás rozhodně nenechá chladnými a bude stát za váš čas i pozornost.

Nejlepší zprávou je, že je tato akční střílečka zdarma na platformě Epic Games od 27. července.

Zdroj: OpenCritic.com (odkaz)