Foto: Freepik

Herní studio Riot Games

Herní studio Riot Games bylo založeno v roce 2006 v Los Angeles v Kalifornii. Jejich prvním velkým projektem byla hra League of Legends (LoL), která se stala jednou z nejpopulárnějších a nejhranějších her na světě. Riot Games se specializuje na vývoj a provozování esportových her s důrazem na kompetitivní scénu. S rostoucím úspěchem LoL se studio stalo jedním z nejuznávanějších v herním průmyslu.

Valorant: Inovativní taktická střílečka

Valorant, původně známá jako Project A, je taktická střílečka z pohledu první osoby, která kombinuje prvky strategie a dovedností. Hráči se přidávají buď na stranu Attackers (Útočníci) nebo Defenders (Obránci) a zúčastňují se týmových soubojů na různých mapách.

Jedinečnost Valorantu spočívá v jeho herním systému, který kombinuje prvky taktického plánování s rychlými reakcemi. Hráči mají k dispozici různé postavy, nazývané Agents (Agenti), z nichž každá má jedinečné schopnosti a zbraně. Spolupráce a koordinace jsou klíčové pro úspěch v hře, a proto je Valorant oblíbeným titulem v rámci soutěží a esportových událostí.

Vývoj Valorantu a vydání:

Hra Valorant byla vyvinuta v roce 2020 herním studiem Riot Games. Riot Games měl před vydáním Valorantu za sebou bohaté zkušenosti s vývojem a provozováním úspěšného titulu League of Legends, což přineslo Valorantu silnou podporu a očekávání od komunity hráčů.

Valorant byl nejprve oznámen v říjnu 2019 a během několika následujících měsíců se konaly uzavřené beta testy, které umožnily hráčům získat předběžný přístup a poskytnout zpětnou vazbu vývojářům. Díky aktivní spolupráci s komunitou a neustálému ladění hratelnosti a vyvážení se Valorant stala připravenou na své oficiální vydání.

Nejlepší zprávou je, že tato hra je v současné době zdarma na platformě Epic Games.

Zdroj: riotgames.com (odkaz)